دلیل کدر شدن شیشه عینک چیست ؟

دلیل کدر شدن شیشه عینک چیست ؟

فهرست مطالب

یکی از مشکلات اصلی افرادی که از انواع عینک استفاده می‌کنند، کدر شدن شیشه عینک است. تار شدن شیشه عینک اتفاقی معمول و رایج در بین افرادی است که از عینک استفاده می کنند و اگر روشی مناسب برای مشکل خود پیدا کنید ، به راحتی از این مشکل خلاص خواهید شد ، بدون اینکه مجبور به عوض کردن عینک و صرف هزینه های اضافی باشید.

کدر شدن عینک چیست ؟

تار شدن شیشه عینک به حالتی گفته می شود که شیشه عینک شما، حالتی مانند مه به خود بگیرد و شما به راحتی نتوانید با قرار دادن عینک روی چشمانتان ، محیط اطراف خود را تماشا کنید. این امر می تواند دردسر ها و حتی عصبی شدن شما را در پی داشته باشد ، به خصوص وقتی که شما چندین روش را هم امتحان می کنید ، اما مجددا می بینید که شیشه عینک شما کدر شده است. ممکن است برخی نکات مهم در نگهداری از عینک را به درستی رعایت نمی کنید یا هنگام تمیز کردن شیشه عینک ، موارد مهمی را نادیده می گیر‌ید.

دلایل کدر شدگی شیشه عینک

کدر بودن عینک ، می تواند دلایل زیادی داشته باشد که در اینجا به مهم ترین دلایل آن اشاره خواهیم کرد.

یکی از اصلی ترین دلایل کدری عینک ، تماس دست با شیشه عینک است. حتی اگر دست شما تمیز هم باشد ، به مرور باعث تار شدن شیشه عینک خود خواهید شد. حال اگر دست شما آلوده یا چرب باشد ، این اتفاق به سرعت و با شدت بیشتری رخ خواهد داد و ممکن است برای پاک کردن آن ، انرژی زیادی از شما گرفته شود.

از دلایل دیگر این مشکل ، نوشیدن نوشیدنی های گرم و قرار گیری بخار آن روی عینک است. ممکن است بعد از مدتی این بخار از بین برود ، اما اگر این عمل به طور مداوم تکرار شود ، این احتمال وجود دارد که کدر شدن دائمی شیشه عینک اتفاق بیفتد.

همچنین قرار گیری بخار تنفس شما هم می تواند تار شدن شیشه عینک را به دنبال داشته باشد.

اما اصلی ترین دلیل این مشکل ، عدم توجه به تمیز کردن صحیح شیشه عینک است. برخی بدون توجه به نکات مهم در این موضوع دست به تمیز کردن عینک خود می زنند و تصور می کنند که این کار را به درست ترین شیوه انجام می دهند.

اما ممکن است با تمیز کردن نادرست شیشه عینک خود ، باعث کدر شدن دائمی شیشه عینک شده و مجبور شوید شیشه عینک را عوض کنید.

وسایل مورد نیاز برای تمیز کردن شیشه عینک

تمیز کردن شیشه عینک به‌طور روزانه، کلید شما برای واضح و شفاف دیدن جهان اطراف است. در صورت عادت کردن به استفاده روزانه از روش زیر برای تمیز کردن عینک، این فرآیند بیش از 20 ثانیه طول نخواهد کشید؛ اگر برای تمیز کردن عینک خود به مدت زمان بیشتری نیاز دارید، احتمالا این کار را بیش از حد سخت گرفته‌اید.

وسایل مورد نیاز

پارچه میکروفایبر ایمن‌ترین و موثرترین ابزاری است که می‌تواند بدون ایجاد خراش، از پس تمیز کردن شیشه عینک شما برآید. محلول پاک کننده. آن دسته از اسپری‌های مخصوص لنز که برای لنزهای پلی‌کربنات و پوشش محافظ شیشه مناسب هستند، بهترین انتخاب برای تمیز کردن شیشه عینک دودی و طبی هستند. در صورت عدم دسترسی به این اسپری‌ها، می‌توانید از مایع ظرفشویی بدون لوسیون نیز استفاده کنید.

مراحل تمیز کردن شیشه عینک

  • دستان خود را کاملا بشویید تا میکروب‌ها و چربی از دست به عینک منتقل نشود.
  • عینک را زیر جریان آب نگه دارید تا از گرد و غبار و چیزهای دیگری که ممکن است باعث خراشیده شدن لنز‌ها شوند خلاص شوید. اگر در منطقه‌ای زندگی می‌کنید که دارای آب سخت است، به جای آب شیر، از آب مقطر ‏استفاده کنید.
  • عینک خود را با پارچه میکروفایبر به خوبی تمیز کنید.
  • مقداری محلول پاک کننده را به هر دو طرف لنزها اسپری کنید. اگر از مایع ظرفشویی استفاده می‌کنید، استفاده از یک قطره بر روی هر دو طرف لنزها ‏کافی است. در صورت استفاده از مایع ظرفشویی، عینک را به خوبی آبکشی کنید.
  • با تکان دادن عینک، رطوبت اضافی را گرفته و عینک را به خوبی خشک کنید.

نباید ها در تمیز کردن شیشه عینک

باید بدانیم برای جلوگیری از کدر شدن شیشه عینک چه کارهایی را نباید انجام دهیم. در ادامه مهم ترین نکات در این باره برای شما آورده شده است :

1. برای تمیز کردن شیشه عینک هرگز از لباس یا پیراهن خود استفاده نکنید؛ به خصوص هنگام خشک بودن لنزها. این کار باعث خش دار و تار شدن شیشه می شود .

2. برای مرطوب سازی شیشه عینک خود به هیچ وجه از بزاق دهن خود استفاده نکنید. مکانیزم پاک کنندگی آب کاملا متفاوت است .

5. برای پاک کردن شیشه عینک از شیشه شور یا پاک کننده های سطوح استفاده نکنید. این مواد دارای ترکیباتی هستند که شیشه عینک شما را به تدریج کدر خواهند کرد .

6. برای تمیز کردن و پاک کردن عینک از دستمال های کاغذی و دستمال های پرز دار به هیچ وجه استفاده نکنید .

7. به هیچ عنوان از محصولات دارای استون برای پاک کردن شیشه عینک استفاده نکنید .

8. در صورتی که کدر بودن شیشه عینک برطرف نشد ، ابتدا اطمینان حاصل کنید که روش درست را انتخاب کرده اید و در صورتی که همه راهکارها را به درستی انجام دادید و باز هم کدری از بین نرفت ، بهتر است عینک را به فردی متخصص نشان دهید.

پاک کننده شیشه عینک بهترین روش تميز كردن شيشه عينک

امروزه مایع های اسپری مخصوصی برای تمیز کردن لنز و شیشه عینک وجود دارند که تخصصی بوده و به کمک آن ها می توانید شیشه عینک خود را تمیز کنید. لایه محافظ برخی از لنزها و شیشه عینک ها ممکن است در مقابل دیگر شوینده ها آسیب پذیر باشند پس از عینک شما حساس است و از این پاک کننده های مخصوص استفاده کنید.

چگونه مارک روی شیشه عینک را پاک کنم ؟

استفاده از آب ساده برای حل این مشکل به اندازه کافی کارایی ندارد. برای پاک کردن مارک از روی لنزها، عینک خود را خیس کرده و روی هر لنز یک قطره مایع ظرفشویی بریزید. هر دو طرف لنزها را به خوبی مالش داده و سپس با آب سرد آبکشی کنید. در نهایت، با استفاده از یک پارچه میکروفایبر بدون پرز، لنزها را به خوبی تمیز کرده و عینک را خشک کنید.

کدر شدن شیشه عینک به دلیل روش نامناسب پاک کردن آن

اگر شیشه عینک شما مانند سابق شفاف نیست و کدر، تار، خش دار و… شده است می تواند به دلایل زیر باشد .

  • استفاده از دستمال کاغذی برای تمیز کردن عینک
  • استفاده از پارچه های زبر و خشن برای تمیز کردن عینک
  • قرار دادن شیشه های عینک روی اجسام سخت
  • تماس شیشه عینک با اشیا سخت و تیز
  • استفاده از شوینده های اسیدی و قوی برای تمیز کردن عینک
  • قرار گرفتن عینک در محیط هایی با گازهای شیمیایی و…

در مورد تمیز کردن شیشه و فریم عینک خود خصوصا در تمیز کردن عینک کودکان دقت لازم را داشته باشید چرا که برخی از آلودگی ها و میکروب ها به راحتی می توانند از طریق عینک به چشم انتقال پیدا کنند و باعث ایجاد عفونت و بیماری های چشمی شوند.

اگر شیشه عینک شما دچار خش و آسیبی که شده است که در اثر تمیز کردن قابل حل شدن نیست برای تعویض شیشه باید اقدام کنید چرا که این آسیب ها کیفیت دید شما را پایین خواهند آورد.

دیدگاهتان را بنویسید