تاثیر آلودگی هوا بر چشم

تاثیر آلودگی هوا بر چشم

فهرست مطالب

تقریباً آلودگی هوا می‌تواند بر تمامی قسمت‌های بدن مانند استخوان، قلب و ریه تاثیرات بسیار منفی بگذارد همچنین به یاد داشته باشید که اگر قرار باشد به مدت زمان زیادی در معرض آلودگی هوا بمانید بدون شک بینایی شما نیز تحت تاثیر قرار می‌گیرند و ممکن است چشم‌ها با عارضه هایی مانند خشکی، سندروم چشم، آبریزش، سوزش، تاری دید و حتی گلوکم روبرو شود. این عارضه‌هایی که ذکر کردیم قابل جبران هستند و می‌توان آنها را درمان کرد ولی ممکن است به خاطر بی‌توجهی مشکلات جدی‌تری به وجود آیند.

در شهرهای شلوغ امروزه آلودگی هوا به خاطر انتشار مقدار بسیار زیادی از گازهای گلخانه‌ای منجر به، به وجود آمدن حوادث ناگواری شده و این عارضه به عنوان یکی از مشکلات جداناپذیر از زندگی در فصل‌های سرد سال تبدیل شده است. آلاینده‌های محیطی بر روی سلامتی بدن تاثیرات بسیار منفی دارند و منجر به وجود آمدن بیماری‌هایی ناشی از این آلودگی‌ها می‌شوند.

آلودگی هوا چه تاثیراتی بر روی چشم می‌گذارد؟

چشم‌ها همواره در معرض بعضی از آلاینده‌های موجود در هوا مانند دی اکسید نیتروژن، اوزون و… هستند و همگی این آلاینده‌ها در طولانی مدت منجر به تاثیرات ماندگار بر روی چشم می‌شوند. در کل هیچ راهی برای پیشگیری از قرار گرفتن در هوای آزاد وجود ندارد. تنها راهکار موجود درک خطراتی است، که ممکن است هوای آلوده آنها به وجود آورد و همچنین انجام دادن بعضی از کارها برای محافظت از چشم‌ها در برابر هوای آلوده.

وجود داشتن بعضی از آلاینده‌ها در هوا مانند ذرات معلق اوزون، دی اکسید گوگرد، دی اکسید نیتروژن، مونوکسید کربن، همچنین سرب به وسیله سازمان حفاظت از محیط زیست تایید شده است که آلودگی روزانه شهری را تشکیل می‌دهند. گاهی اوقات نیز دوده حاصل از آتش سوزی جنگل‌ها به هوا اضافه می‌شود و تاثیرات آلودگی هوا را دو برابر می‌کند.

بر طبق مطالعات انجام گرفته شده سطح بالاتر آلودگی‌ها تاثیرات بیشتری دارند و دی اکسید نیتروژن به شکل خاصی منجر به تحریک چشم‌ها می‌شود. از جمله تاثیراتی که آلودگی هوا می‌تواند بر روی چشم‌ها داشته باشد این است که هنگام برقراری تماس آلاینده‌ها با چشم‌ها دود و ذرات حاصل از هوا در اشک حل می‌شود سپس سطح چشم را می‌پوشاند و می‌تواند منجر به التهاب و تحریک چشم شود.

تاثیر آلودگی هوا بر چشم

مه دود چیست و چه تاثیراتی بر روی چشم‌ها دارد؟

از نظر ظاهری در واقع مه دود ترکیبی از مه و دود است که آلاینده‌ها و سطح اوزون زمین را تشکیل می‌دهد. با توجه به موقعیت این پدیده هم می‌تواند مفید باشد و هم مضر. زمانی که اوزون در سطح بالایی از زمین قرار داشته باشد به حفظ محیط زیست می‌پردازد ولی اوزون سطحی منجر به خفگی، سوزش چشم‌ها و همچنین سرفه می‌شود.

در واقع مه دود حاصل واکنش‌های خیلی پیچیده ترکیبات آلی فرار، واکنش‌های خیلی پیچیده فتوشیمیایی در حضور نور خورشید و همچنین اکسیدهای نیتروژن است که در نهایت به تولید اوزون ختم می‌شود. آلاینده‌هایی که در ایجاد مه دود تاثیرگذار هستند از منابع گوناگونی هستند که رایج‌ترین آنها اگزوز اتومبیل، کارخانجات، نیروگاه‌ها و خیلی دیگر از محصولات مصرفی است.

مه دود برای سلامتی انسان بسیار مضر است و منجر به آسیب دیدگی محیط زیست هم می‌شود. از جمله تاثیراتی که مه دود می‌تواند بگذارد مشکلات در تنفس کاهش مقاومت در برابر عفونت‌ها آبریزش چشم‌ها همچنین سرماخوردگی است.

انواع آلودگی‌های هوایی که منجر به بیماری‌های چشمی می‌شوند؟

آلودگی هوا شامل آلاینده‌ها و ذرات گوناگونی است که هر کدام به سبکی بر روی سلامتی چشم‌ها تاثیرگذار هستند در نتیجه انجام مراقبت‌های مهم چشم در هوای آلوده خیلی اهمیت دارد، در ادامه با انواع آلودگی‌های هوا آشنا می‌شوید:

  • دوده ها
  • ریزگردها
  • میکروب‌های موجود در هوا

در هوای آلوده میکروب‌های گوناگون و بسیار خطرناکی وجود دارند که می‌توانند تاثیرات گوناگون و بسیار منفی را بر روی چشم‌ها بگذارند.

علائم و مشکلات چشمی ناشی از آلودگی هوا

در چند سال گذشته در کشور ما آلودگی هوا بر روی سلامت چشم‌ها و دیگر قسمت‌های بدن بسیار تاثیر گذار بوده است و به عنوان یکی از رویدادهای همیشگی تبدیل شده است. اکثراً تاثیرات آلودگی هوا بر روی چشم با علائمی مانند سرگیجه، سردرد، تاری دید، سوزش چشم و خارش گلو همراه است که به خاطر همین بهتر است که به آلودگی هوا و روش‌های مراقبتی از چشم کاملاً آشنا شوید تا به خوبی از به وجود آمدن خیلی از مشکلات و واکنش‌های آلرژیک چشم جلوگیری کنید.

عوارض آلودگی هوا بر روی چشم‌ها

هیچ کسی نمی‌تواند خود را در خانه حبس کند و هیچ وقت در برابر آلودگی هوا قرار نگیرد به خاطر اینکه زندگی شهری به شکلی است که همه افراد مجبور می‌شوند حتی اگر برای چند ساعتی نیز شده باشد از خانه بیرون روند تا تاثیرات آلاینده‌های هوا را بر چشم هایشان ببینند. تاثیراتی که آلاینده‌های هوا می‌گذارند تنها در عارضه‌های ناپایدار محدود نمی‌شود و امکان دارد که منجر به مشکلات جدی‌تری مانند سرطان، حساسیت‌های شدید و آب مروارید شود. از جمله عوارضی که ممکن است به وجود آیند سوزن سوزن شدن چشم‌ها، قرمزی چشم‌ها، تاری دید و همچنین ترشحات طنابی هستند.

برای پیشگیری باید چه کارهایی را انجام داد؟

در ادامه با مراقبت‌های مهم چشمی در هوای آلوده آشنا می‌شویم:

  • روزهایی که کیفیت هوا ضعیف است بهتر است که در خانه بمانید مخصوصاً صبح‌ها که کیفیت هوا اکثراً در بدترین حالت ممکن است.
  • هنگامی که به بیرون از خانه می‌روید باید حتماً از عینک و یا عینک آفتابی استفاده کنید این کار از نشستن گرد و غبار روی چشم‌ها جلوگیری می‌کند و همچنین مانع تحریک چشم‌ها نیز می‌شود. اگر قصد خرید عینک آفتابی را دارید می توانید روی این کلمه کلیک کنید و عینک مورد نظر خود را انتخاب کنید.
  • زمانی که کیفیت هوا ضعیف است به هیچ وجه از لنزهای تماسی استفاده نکنید.
  • از مالش چشم‌هایتان خودداری کنید و سعی کنید مرتباً دست‌هایتان را بشویید.

مراقبت‌های مهم چشمی در هوای آلوده

توصیه‌هایی برای مراقبت از چشم‌ها در هوای آلوده

  • اگر دانشجو و یا کارمند هستید و برای ساعت‌های زیادی مجبور هستید از خانه بیرون باشید. حتماً باید توصیه‌های گفته شده برای مقابله با آلودگی هوا را جدی بگیرید و تمام تلاشتان را برای جلوگیری از تاثیر گذاشتن آلودگی هوا بر چشم‌ها انجام دهید.
  • مراقبت کردن از چشم‌ها در هوای آلوده به افراد کمک می‌کند که از بروز مشکلات جدی و همچنین تحت تاثیر قرار گرفتن سلامتی ‌ها پیشگیری کنید و با خیال خیلی راحت‌تری از خانه بیرون روید.
  • به محض برگشت به خانه حتماً صورتتان را با آب ولرم بشویید و تا جای ممکن در روزهای بسیار آلوده از خانه بیرون نروید.
  • استفاده کردن از لنزهای تماسی در هوای آلوده منجر به این می‌شود که آلودگی به لنز بچسبد و میکروب‌ها به داخل چشم نفوذ کنند. نفوذ میکروب‌ها به ساختار چشم منجر به عفونت چشم می‌شود و امکان دارد که به انجام جراحی‌های دشوار نیز نیاز پیدا کنید.

اهمیت مراقبت از چشم در هوای آلوده

با فهمیدن تاثیرات آلودگی هوا بر روی چشم‌ها باید در مراقبت از چشم‌ها دقت بسیار بیشتری داشته باشید و هنگامی که از خانه خارج می‌شوید باید نکات مراقبتی همچون استفاده از عینک برند های با کیفیت همچون عینک ریبن را رعایت کنید. اگر شرایط چشم‌ها به گونه‌ای است که به مراقبت بیشتر نیاز پیدا کنند حتماً باید با متخصص چشمتان مشورت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید