تفاوت ضعیفی چشم و آستیگمات چیست؟

تفاوت ضعیفی چشم و آستیگمات چیست؟

فهرست مطالب

امروزه بیشتر افراد دچار برخی از بیماری های چشمی می شوند که از شایعترین این بیماری ها می توان به ضعیفی چشم و آستیگمات اشاره کرد. آستیگماتیسم یکی از شایع ترین اختلالات بینایی است که در اثر نامنظم شدن شکل قرنیه چشم یا خارج شدن انحنای عدسی چشم از حالت طبیعی ایجاد می شود و در اثر بروز این اختلال فرد دچار تاری دید ، احساس ناراحتی در چشم و سردرد می گردد. در ادامه این مطلب عثمانی اپتیک با ما همراه باشید تا شما را با تفاوت ضعیفی چشم و آستیگمات آشنا کنیم.

مقایسه آستیگمات و ضعیفی چشم

تفاوت بیماری آستیگمات و ضعیفی چشم‌ها در این است که ضعیف شدن چشم ها به مرور زمان و با برخی از عوامل موثر به وجود می آید. اما بیماری آستیگمات در واقع از زمان کودکی همراه بیمار است و با توجه به شرایط متنوعی به وجود می آید و ممکن است که نیاز به درمان پیدا کند. این نکته مهم را در نظر داشته باشید ضعیفی چشم با توجه به عوامل مختلفی ایجاد می شود که در ادامه برای شما بیان خواهیم کرد:

  • کمبود ویتامین های کافی برای بدن
  • استفاده بیش از حد از گوشی و کامپیوتر
  • سیگار کشیدن زیاد
  • استفاده از عینک های آفتابی نامناسب
  • خوابیدن با آرایش چشم برای مدتی طولانی
  • استفاده از مواد آرایشی بی کیفیت برای چشم ها
  • رعایت نکردن فاصله استاندارد در زمان تماشا تلویزیون، کامپیوتر و گوشی

 

همه‌ی این مواردی که بیان شده‌است به همراه چند مورد دیگر بدون شک باعث ضعیف شدن بینایی افراد خواهند شد. اما به یاد داشته باشید که ضعف بینایی آستیگماتیسم ممکن است در بدو تولد افراد ایجاد شود و هرچه سن بیشتر می شود این ضعف افزایش می یابد. البته نیازی به نگرانی نیست چرا که با انجام معاینات چشمی توسط اپتومتریست این بیماری به خوبی تشخیص داده می شود و درمان بیماری آستیگمات با عینک، لنز های چشمی و یا جراحی چشم صورت می گیرد.

چه عواملی باعث آستیگمات می شود؟

آستیگمات بسیار رایج است و پزشکان متخصص نیز نمی دانند که چرا شکل قرنیه‌ی چشم ها از فردی به فرد دیگر متفاوت است. آنها بر این باور هستند که احتمال ایجاد این عارضه ارثی باشد. برخی معتقد هستند که به علت نگاه کردن به صفحه تلویزیون از نزدیک و یا مطالعه در نور کم می تواند باعث بروز این عیب انکساری چشم شود. اما باید گفت که این نظریه از نظر علمی تایید شده نیست. علت آستیگماتیسم نامشخص است ، با این وجود اعتقاد بر این است که تا حدودی با عوامل ژنتیکی مرتبط است.

تفاوت ضعیفی چشم و آستیگمات چیست؟

ضعیفی چشم چه فرقی با آستیگمات دارد؟

ضعیفی چشم و آستیگماتیسم، نمونه‌هایی از عیوب انکساری چشم‌ها هستند که در بیشتر مواقع باعث تاری دید افراد می‌شوند ، اگر چه شباهت زیادی به هم دارند، اما بین این دو حالت تفاوت‌هایی نیز وجود دارد. هر دو عیب انکساری، بر میزان بینایی تاثیرگذار است، با این‌حال ضعیفی چشم باعث تاری دید اجسام می‌شود و آستیگماتیسم بر تمرکز و بینایی واضح چشم‌ها تمرکز دارد. همچنین عوامل مختلفی در بروز هر یک از مشکلات عیوب انکساری چشم ها دخیل است ، به‌همین دلیل تفاوت‌هایی میان ضعیفی چشم و آستیگمات نیز وجود دارد.

گاهی اوقات مشکل آستیگماتیسم از بدو تولد افراد رخ می‌دهد و هر چه سنشان بالاتر می‌رود شدت آن نیز افزایش می‌یابد. این عارضه به‌دلیل ایجاد خمیدگی در قرنیه و لنزهای چشم شکل می‌گیرد و به‌عنوان نوعی ضعیفی چش م شناخته می‌شود ، اما این مشکل مادرزادی با دیگر مشکلات ضعف چشم که با گذشت زمان رخ می دهد، کاملا متفاوت است.

علائم بیماری آستیگمات چشم

  • خستگی
  • سردرد
  • عدم بینایی مناسب در شب
  • لوچ شدن چشم ها
  • تاری دید
  • فشار چشمی بعد از تمرکز
  • تنبلی چشم در کودکان

انواع آستیگمات چشم

انواع آستیگمات چشم‌ها شامل دو نوع منظم و نامنظم می باشند که هر کدام از آنها به علت مختلفی ایجاد می شوند:

انواع آستیگمات چشم

آستیگمات منظم

این نوع آستیگمات در اثر انحنای قرنیه در یک جهت چشم ایجاد می شود و در این حالت انحنای قرنیه در یک جهت بیشتر از جهت دیگر است و به همین خاطر این نوع از آستیگمات چشم رایج تر از نوع بعدی می باشد.

آستیگمات نامنظم

در اثر بروز این حالت انحنای قرنیه در همه‌ی سطح چشم یکسان نیست و علاوه بر این که قرنیه در جهت های مختلف انحنا دارد شيب انحنای قرنيه شدیدتر نیز می باشد.

آیا روش درمان آستیگمات و ضعیفی چشم‌ها یکسان است؟

آستیگمات، زمانی رخ می‌دهد که شکل قرنیه یا لنزهای چشم کاملا صاف یا منحنی نیست. دراین حالت غیرطبیعی ، چشم‌ها موجب تاری دید می‌شوند. تاری دید حاصل از این عارضه یا جزئی یا بسیار شدید است که ممکن است حاصل از بیماری‌های چشمی و یا آسیب‌دیدگی باشد.

درمان آستیگماتیسم به روش‌های مختلف قابل انجام است و در صورت رخ دادن آن در سطح بسیار خفیف، استفاده از عینک و لنز طبی پیشنهاد می‌شود. اما اگر آستیگمات در شدیدترین حالت خود رخ دهد، نیاز به درمان‌های پزشکی دارد. امروزه با جراحی‌های انکساری شکل قرنیه تغییر و قدرت تمرکز چشم‌ها ارتقا پیدا می‌کنند و بینایی افراد به آسانی اصلاح و بهبود می‌یابند.

برای درمان ضعیفی چشم نیز از ابزارهای کمکی مختلفی مانند عینک‌های تلسکوپی، ذره‌بین‌های دستی، عینک‌های ذره‌بینی، لنزهای فیلتر کننده نور و غیره استفاده می شود و در صورتی که ضعف بینایی به دلیل بیماری هایی مانند دیابت رخ دهد ابتدا مشکل پیش زمینه درمان می شود، سپس چاره‌ای برای رفع ضعف بینایی ارائه خواهد شد.

عیوب انکساری مانند آستیگمات و ضعیفی چشم ها تنها با بررسی‌های لازم توسط متخصصان مراقبت‌های چشم قابل تشخیص و درمان است . هنگامی که با مشکلات بینایی در حین انجام فعالیت‌های روزانه‌ی خود مواجه می‌شوید بهتر است که هرچه سریعتر به یک متخصص چشم مراجعه کنید تا با انجام آزمایشات لازم درک عمق و میدان بینایی را چشمهایتان را بررسی کند و مطابق با مشکلات ایجاد شده بهترین روند درمان را به شما پیشنهاد دهد.

دیدگاهتان را بنویسید