شایع ترین بیماری های چشم چیست؟

شایع ترین بیماری های چشم چیست؟

فهرست مطالب

بینایی شما یکی از با ارزش‌ترین دارایی‌های شماست. به احتمال خیلی زیاد بسیاری از شما در طول زندگی خود با یک بیماری چشمی یا مشکلی مربوط به بینایی مواجه شده‌اید. برخی از بیماری‌های چشم جزئی هستند، خودبه‌خود از بین می‌روند یا به‌راحتی در خانه درمان می‌شوند اما برخی از این بیماری‌های چشم اذیت‌کننده هستند، پس نیاز به مراقبت و مراجعه به متخصص و چشم پزشک دارند.

از آنجایی که حفظ سلامت چشمان شما بسیار مهم است، در این مطلب عثمانی اپتیک به مهمترین وشایع ترین بیماری های چشم اشاره کرده‌ایم. ممکن است بسیاری از آن‌ها برای شما آشنا باشند. توصیه می‌کنیم این متن را تا انتها بخوانید تا با علائم بیماری های شایع چشم آشنا شوید و در مورد میزان خطر آن‌ها بدانید. برای تشخیص قطعی و درمان باید به چشم پزشک مراجعه کنید، به خصوص در شرایطی که علائم شما بدتر شود یا ماندگار باشد. اما مهم‌ترین بیماریهای چشمی کدامند؟

عیوب انکساری

عیوب انکساری رایج ترین مشکلات چشمی یا به‌عبارتی شایع ترین علت مشکلات بینایی هستند. انکسار در چشم زمانی رخ می‌دهد که نور از قرنیه و عدسی عبور کند. خطاها می‌توانند در نتیجه طول کره چشم، تغییر شکل قرنیه یا پیری طبیعی عدسی رخ دهند.

عیوب انکساری شامل : نزدیک بینی، دوربینی، آستیگماتیسم و پیرچشمی است که بین ۴۰ تا ۵۰ سالگی رخ می‌دهد. اغلب این مشکلات با خرید عینک ، لنز تماسی یا در برخی موارد جراحی قابل اصلاح هستند.

نزدیک بینی

در نزدیک بینی توانایی دیدن اجسام نزدیک به وضوح بیشتر از اجسام دور است، یعنی افراد نمی‌توانند اشیاء دور را ببینند اما اشیاء نزدیک را به وضوح می‌بینند. علت نزدیک‌بینی انحنای بیش از حد قرنیه و بزرگتر بودن طول کره‌ی چشم نسبت به حالت عادی بوده که نقطه کانونی عدسی روی شبکیه قرار نمی‌گیرد و در جلوی آن تشکیل می‌شود.

ژنتیک، نگاه کردن مداوم به اشیا از نزدیک، کار زیاد با موبایل و کامپیوتر و یا کارهای ظریف مثل خیاطی و بافندگی دلایل اصلی نزدیک بینی هستند. دلایل نزدیک بینی بسیاری وجود دارد و به راحتی با عینک، لنز تماسی یا لیزیک اصلاح می‌شود. اما لنزهای تماسی به ویژه لنزهای تماسی نرم گزینه بسیار مناسبتری از عینک هستند و دید مطلوبی را فراهم میسازند. لنزهای نرم برای نزدیک بینی در ساختار های جدیدی که طراحی و ساخته شده اند امکان راحتی و دید کامل را ایجاد میکنند.

آستیگماتیسم

یکی دیگر از علل شایع مشکلات بینایی آستیگماتیسم است که در آن تصاویر به دلیل نامنظم بودن قرنیه یا عدم یکنواختی عدسی تار می‌شوند. آستیگماتیسم در نهایت بیشتر افراد را به عنوان بخشی از روند پیری تحت تاثیر قرار می‌دهد.

آستیگماتیسم

آستیگماتیسم یا کژ بینی با عینک، لنز های تماسی نرم ویا لنز سخت مناسب  یا جراحی لیزریک، لازک و یا دیگر عمل های چشم قابل درمان است.

پیر چشمی

پیرچشمی از دست دادن توانایی دیدن واضح اجسام نزدیک یا چاپ ریز است. پیرچشمی، بخشی از روند طبیعی پیری چشم است.بعد از ۵۰ سالگی یا بیشتر، ممکن است مجبور شوید کتاب یا سایر مطالب خواندنی را دورتر از چشمان خود نگه دارید تا خواندن آن آسان‌تر شود. عینک مطالعه، لنزهای تماسی، لیزیک که جراحی لیزری چشم است و سایر روش‌ها می‌توانند برای بازگرداندن دید خواندن خوب استفاده شوند.

همانطور که گفته شد پیرچشمی اغلب با دوربینی اشتباه گرفته می‌شود. پیرچشمی زمانی اتفاق می‌افتد که عدسی طبیعی در چشم انعطاف‌پذیری خود را از دست می‌دهد.با از دست رفتن تدریجی خاصیت ارتجاعی عدسی چشم، قدرت تطابق کم خواهد شد.

دوربینی چشم

دوربینی یا هایپروپیا مشکل در تمرکز بر روی اشیاء نزدیک است. دوربینی هم بسیار شایع است و با افزایش سن هم بروز آن افزایش می‌یابد. علت دوربینی قرنیه غیرطبیعی تخت یا کوچکتر بودن کره‌ی چشم نسبت به حالت عادی بوده که نقطه کانونی عدسی روی شبکیه قرار نمی‌گیرد و در پشت آن تشکیل می‌شود.

علائم رایج در دوربینی سردرد، دید تار به خصوص در شب یا تاریکی و چشم درد مداوم و خستگی چشم است. گاهی اوقات دوربینی با پیر چشمی اشتباه گرفته می‌شود چرا که هر دو بیماری در دیدن اجسام نزدیک مشکل ایجاد می‌کند. ولی علت بیماری دوربینی با پیرچشمی متفاوت است. برای اصلاح دوربینی ممکن است از عینک، لنز نرم یا سخت یا جراحی استفاده شود. تشخیص دوربینی و نزدیک بینی می‌تواند توسط متخصص چشم  انجام شود.

تباهی لکه زرد یا دژنراسیون ماکولا

دژنراسیون ماکولا یا AMD یک بیماری وابسته به سن است که در زنان و مردان بالای ۵۰ سال شایع است. این بیماری هنگام آسیب به شبکیه رخ می‌دهد. ماکولا قسمت حساس به نور شبکیه و مسئول دید مستقیم و واضح است که برای کار‌های دقیق مانند خواندن و رانندگی لازم است.

در نتیجه این بیماری فرد دچار تاری دید می‌شود و در بخش مرکزی دید بینایی خود را از دست می‌دهد. این اختلال شایع‌ترین علت نابینایی در افراد مسن به شمار می‌رود. در بعضی موارد ممکن است برای AMD جراحی انجام شود، اما این روش برای درمان این بیماری خطرناک است.

کور رنگی

شبکیه سلولهای مخروطی دارد. این سلول ها حاوی رنگدانه هایی هستند که با پردازش مناسب رنگ های اصلی، قرمز، سبز و آبی منجر به طیف وسیع تری از رنگ ها می شوند. در حقیقت، کوررنگی نتیجه آسیب دیدن این سلول ها یا عصب بینایی است.

کور رنگی
کوررنگی دلایل زیادی دارد که مهمترین آنها یک مشکل ژنتیکی است. انواع مختلفی از این اختلال نیز وجود دارد که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت.

آب مروارید

آب مروارید چهارمین بیماری شایع چشم در جهان است. این بیماری زمانی اتفاق می‌افتد که یک توده کوچک از مات گرفته تا شفاف در جلوی چشم شکل می‌گیرد. در این اختلال چشم هنوز به درستی کار می‌کند، اما به دلیل ایجاد جرم در مسیر بینایی نور به طور موثری از رسیدن به شبکیه باز می‌ماند و منجر به اختلال در بینایی می‌شود. اگر می خواهید در مورد آب مروارید اطلاعات کافی داشته باشید می توانید روی این کلمه کلیک کنید.

خشکی چشم

بیماری خشکی چشم زمانی اتفاق می‌افتد که غدد اشکی به اندازه کافی اشک تولید نمی‌کند، بنابراین سطح چشم به اندازه کافی روان نمی‌شود. این بیماری با مصرف قطره‌های اشک‌های مصنوعی یا جراحی مجرای چشم جهت جلوگیری از تخلیه اشک درمان می‌شود.

بیماری‌ها چشم مشکلات جدی هستند که نباید از کنار آنها به سادگی گذشت. وبسیار حائز اهمیت می‌باشند که اغلب بیماری‌های چشم در صورت شناسایی به موقع قابل درمان بوده و عوارض خطرناک را برای بیمار به همراه ندارد. اما بی توجهی به درمان بیماری های چشم ممکن است عوارض جدی از جمله نابینایی را به دنبال داشته باشد. بنابراین در صورتی که علائمی مانند درد چشم، التهاب، قرمزی و حساسیت به نور وغیره را تجربه می کنید، در اولین فرصت به متخصص چشم پزشک مراجعه کنید

دیدگاهتان را بنویسید