برف کوری یکی از بیماریهای چشمی میباشد که به دلیل برخورد بیش از حد نور ماوراء بنفش با چشم به وجود میآید. فرد دچار تغییر رنگ در دید میشود و ممکن است بیناییی خود را از دست دهد.
هرچه که باید در مورد برف کوری بدانید
برف کوری مشکل چشمی دردناک است با برخورد زیاد نور ماورا بنفش ایجاد میشود هنگامی که نور زیاد به قرنیه برخورد کند باعث آفتاب سوختگی میشود نام دیگر آن فوتوکراتیت است. در پزشکی از واژه فوتوکراتیت برای برف کوری استفاده میشود که شبیه به سوختگی قرنیه و ملتحمه چشم است.
معمولاً افرادی دچار برف کوری میشوند و چشم آنها آسیب میبیند که بدون تجهیزات ایمنی در معرض برف یا یخ در نواحی قطبی و ارتفاعات قرار بگیرند. این عارضه ویژگیهایی دارد که اشعه ماورای بنفش بیشتری به چشم شما میفرستد و در دمای خشک و سرد، خشکی میتواند نقش ایفا کند. باعث میشود که فتوکراتیک در ارتفاعات بلندتر متداولتر شود. اول کاهش بینایی ناشی از فتوکراتیت موقت است کم کم به کوری دائمی منجر میشود.
دلایل برف کوری
فتو به معنی نور و کراتیت التهاب قرنیه میباشد، قرنیه بافت مخروطی و شفافی است که چشم را پوشش میدهد.. قرنیه رگهای خونی ندارد پس نیاز به اشک دارد که سالم و مرطوب بماند.
اپیتلیوم، بیرونیترین لایه قرنیه است که هزاران انتهای عصبی دارد،اپیتلیوم هزاران انتهای عصبی دارد که قرنیه را بسیار حساس و آسیب پذیر میکند، وقتی که نور یووی زیاد به قرنیه بتابد لایه خارجی ملتهب و حساس میشود و باعث ایجاد سوزش یا خارش میشود. اشعه ماورای بنفشی که از خورشید به ماسه و آب و برف میتابد و از آن منعکس میشود میتواند قرنیه را بسوزاند. نور لامپهای خورشیدی، چراغ جوشکاری نیز میتواند در قرنیه التهاب را به وجود آورد پس حتماً از چشم در برابر این نورها محافظت کنید.
علائم برف کوری همیشه از بین نمیرود گاهی وقتها برای اینکه قرنیه آسیب نبیند علائم را متوجه نخواهید شد شاید دچار سردرد، دید تار، درد در چشم، از دست دادن موقت بینایی شود اما این موارد میتواند به برف کوری اشاره داشته باشد. علایم رایج آن عبارتند از: دید تار، نور محو اغراق شده دور، حساسیت به نور در دور، سوزش در چشم، چشمهای آبدار، احساس اینکه چیزی در چشم است و نمیتوانید آن را بردارید، پلکهای سرخ و متورم.
برف کوری به راحتی قابل درمان است وقتی که شما از اشعههای خورشید خود را دور کنید چشم به سرعت التیام مییابد.
درمان برف کوری
این عارضه وقتی برطرف میشود که قرنیه بهبود پیدا کند. نشانه های فتوکراتیت به تدریج بعد از دو روز حل میشوند. پزشک به راحتی میتواند تایید کند که آیا شما به برف کوری دچار شدهاید یا خیر؟ پزشک در این موارد نمیتواند برای شما کار زیادی انجام دهد فقط دور ماندن و از نور یووی بهترین راه برای درمان میباشد.
اگر از لنزهای تماسی استفاده میکنید تا وقتی که علائم شما فروکش نکرده است از آنها استفاده نکنید،برف کوری با استفاده از لنز تماسی میتواند بدتر شود.
وقتی که علائم برف کوری را مشاهده کردید چشم را نمالید.
شما میتوانید بعد از برف کوری این موارد را رعایت کنید
در داخل خانه بمانید و چشم را از تابیدن نور یووی جلوگیری کنید
با استفاده از اشکهای مصنوعی چشم را مرطوب نگه دارید
برای تسکین درد و سوزش چشم از کمپرس سرد استفاده کنید
میتوانید از ضد دردهای تجویزی استامینوفن یا آسپرین استفاده کنید
اگر علائم بعد از ۲۴ ساعت بدتر شد حتماً به پزشک مراجعه کنید.
اگر دچار برف کوری شدید زود برای التیام و درمان آن عجله کنید، درد چشم یا از دست دادن بینایی میتواند در این موارد ادامه پیدا کند.
روشهای مراقبت از چشم برای جلوگیری از برف کوری
برف کوری میتواند با استفاده از عینک آفتابی قابل پیشگیری باشد. اگر ورزشهای آبی یا برفی انجام میدهید عینکهایی با کیفیت بالا را تهیه کنید. این را بدانید نور بازتاب شده از ماسه، برف و آب میتواند زمانی که هوا ابری است هم به چشم شما آسیب برساند.
اگر یک دوره طولانی را بدون عینک بیرون میروید یک کلاه لبه پهن استفاده کنید، وقتی که برای بیشتر از سه ساعت بیرون از منزل قرار میگیرید حتماً عینک آفتابی بزنید که صددرصد اشعه ماورا بنفش را مسدود کند. این عارضه به طور قابل توجهی میتواند به بینایی آسیب بزند رانندگی را ناامن میکند و تصویر رنگها به طور موقت تحت تاثیر قرار بگیرند.
برای اینکه به این مریضی دچار نشوید بهتر است از عینکهای محافظ پلاریزه صددرصد مسدود کننده یو وی و عینکهای آفتابی منحنی، عینکهای محافظ مخصوص توده یخچالی که همه اشعههای یووی را جذب میکند و تنها در ۱۰ درصد از نور مرئی را از خود عبور میدهد استفاده کنید.وقتی که هوا ابری هم است باید از عینک آفتابی استفاده کنید این عینکها مخصوص هستند.و برای آنکه بخار نگیرند و یخ نبندد در قسمت پایین منحنی و یا در بالا سوراخ یا هواکشی را ایجاد کردهاند. این عینک ها در صورت محکم جای میگیرند، چشم و اطراف آن را کاملاً میپوشاند به همین دلیل نمیگذارد که اشعه یووی به چشم نفوذ کند. داشتن عینک دربیرون و مخصوصاً برای دوری از برف کوری به صورتی مهم است که حتی اگر عینک هم نداشتید باید از یک تکه نوار، پوست درخت یا وسایل قابل دسترس یک عینک محافظ بسازید.ما در این مقاله در مورد برف کوری و دلایل آن و همچنین راههای دور ماندن از این عارضه صحبت کردیم اگر می خواهید از دیگر مطلب های عثمانی اپتیک همچون شب کوری چیست؟ دیدن کنید می توانید به بخش بلاگ ما مراجعه کنید.بهترین راه برای نگهداری چشم استفاده از عینکهای آفتابی مخصوص میباشد پس تا آنجا که میتوانید برای داشتن چشم سالم این موارد را رعایت کنید.