انواع جنس فریم عینک کائوچویی کدامند؟

انواع جنس فریم عینک کائوچویی کدامند؟

فهرست مطالب

یکی از انواع عینک های محبوب در دنیا، عینک های کائوچویی می باشند. فریم عینک کائوچویی یکی از سبک ترین و همچنین مقاوم ترین فریم های عینک طبی و آفتابی به حساب می آید. این فریم ها به دلیل تنوع بالا و کارایی مناسب بسیار پرطرفدار هستند و از نظر جنس فریم، عینک کائوچویی و فلزی و… دارای تفاوت هستند.

از لحاظ دوام، عینک فلزی بهتر است یا عینک کائوچو؟

در بیشتر افراد دوام فریم اهمیت دارد عینک‌های کائوچویی برخلاف ظاهر ضخیم شان، ضعیف‌تر از عینک‌های فلزی می باشند. فریم های کائوچویی اغلب از بخش دسته خراب خواهند شد. قاب‌های فلزی در کل انعطاف بیشتری دارند و قابلیت تعمیر آن‌ها نیز بیش از فریم کائوچویی است. عینک فلزی خصوصا اگر از متریال درجه یک باشد برای شما بیشتر کار می‌کند.

قاب کائوچویی و پلاستیکی پس از مدتی دچار تغییر شکل می شوند در حالی که قاب‌های فلزی تغییر شکل نخواهند داد. نکته‌ی قابل توجه دیگر این می باشد که فقط قاب‌های فلزی دارای پد بینی قابل تنظیم هستند. در حالی که قاب‌های کائوچویی بی‌انعطاف می باشند و قابلیت تنظیم شدن روی بینی را ندارند. پس در به  پاسخ اینکه که دوام عینک فلزی بهتر است یا کائوچو می توان گفت که عینک فلزی برنده‌ی این میدان می باشد.

انواع جنس فریم عینک کائوچویی

پلاستیک از انواع جنس فریم عینک می باشد که از گذشته تا به الان در ساخت انواع عینک طبی و آفتابی استفاده شده است و با نام کائوچو مشهور می باشد. در مطلب زیر ما همه انواع فریم های کائوچویی (پلاستیکی) مورد بررسی قرار داده ایم تا با شناخت آنها بتوانید انتخابی متناسب با نیاز خود را داشته باشید.

۱. باکلیت و گالالیت

از اولین نوع جنس فریم عینک کائوچویی (پلاستیکی)، باکلیت و گالالیت بودند. جالب است بدانید که بزرگ ترین عیب آنها شکننده بودن در دمای پایین می باشد. باکلیت اولین پلاستیک ساختهٔ دست بشر است که در سال ۱۹۰۸ میلادی کشف شد. در۱۰۰ رنگ متفاوت تولید می‌شود و می‌توان به صورت کدر، نیمه شفاف و شفاف ساخته شود.

با کشیدن پارچهٔ نخی آغشته به موارد پاک‌کنندهٔ خاص روی باکلیت اصل، لکه‌های عاجی و زرد کم‌رنگ روی پارچه باقی می‌ماند که از ویژگی‌های باکلیت است. دیگر پلاستیک‌ها چنین اثری را ندارند یا اینکه لکه‌ شان همرنگ با پلاستیک خواهد بود.

گالالیت نیز یک ماده پلاستیکی مصنوعی غیر قابل اشتعال با قابلیت تجزیه زیستی می باشد. از پروتئین شیر و فرمالدهید ساخته شده است. به گالالیت سنگ شیر هم می گویند و در ساخت عینک،دکمه،خودکار و به جای عاج در ساخت کلید های پیانو کاربرد دارد.

انواع جنس فریم عینک کائوچویی

۲. سلولز نیترات (زیلونیت) یکی ممنوعیات جنس فریم عینک

از مناسب‌ترین جنس فریم عینک، سلولز نیترات بود که جلای خوبی هم داشت. اما در درجه حرارت بالا قابل اشتعال بود. به همین علت FDA استفاده از این ماده در تهیه عینک‌های کائوچویی را ممنوع نمود.

۳. سلولز استات از پرکاربردترین جنس فریم عینک

ماده‌ای که بطور گسترده در ساخت فریم‌های کائوچویی مورد استفاده قرار می گیرد. عیب این فریم این می باشد که با گذر زمان شکننده خواهد شد.

در میان انواع جنس فریم عینک بدلیل قابلیت جذب مواد مختلف از جمله آلرژن‌ها،می‌تواند حساسیت زا باشد.اما از طریق گذاشتن روکش مناسب جاذب UV، علاوه بر جلوگیری از جذب مواد مختلف،رنگ فریم نیز ثبات بیشتری پیدا می‌کند.

عمدتا به شکل صفحات پلاستیکی وجود دارد که طرح فریم درون این صفحه بریده خواهد شد. علاوه بر این می‌توان آن‌ را به شکل گرانول‌های استات ساخت تا بتوان از تکنیک تزریق و قالب‌گیری نیز در ساخت آن بهره برد. سلولز استات یک ماده ترموپلاستیک است. یعنی پس از تغییر شکل با گرما، با دوباره گرم شدن،شکل اولیه خود را پیدا نمی‌کند.

۴. پروپیونات

بسیاری از خصوصیات سلولز استات را داراست. اما برای ساختن فریم به طریق تزریق و قالب‌گیری مناسب‌تر می باشد. ثبات رنگ کمتری دارد به همین علت حتما باید به‌ وسیله‌ی روکش جاذب UV پوشیده شود پروپیونات از چگالی کمتری نسبت به سلولز استات برخوردار است و سبک تر می باشد.

۵. اُپتیل ( اپکسی رزین)

یک ماده ترموالاستیک از انواع جنس فریم عینک است که دارای حافظه‌پلاستیکی می‌باشد. یعنی با گرما تغییر شکل پیدا می‌کند و پس از این‌که دوباره گرم شد به شکل اولیه خود بازمی‌گردد‌. به دلیل ثبات بالای آن، فریمی مناسب برای کسانی است که نسبت به فریم‌های دیگر حساس اند همچنین وزن آن حدود ۷۰٪  وزن سلولز استات است.

۶_ فریم‌های نایلونی

نایلون خالص

از انواع جنس فریم عینک که بسیار منعطف هستند، فریم های نایلونی اند. ولی اگر شب‌ها در آب قرار نگیرند، به مرور زمان شکننده می‌شوند.

قبلا از نایلون خالص درعینک‌های ورزشی استفاده می‌شد. ولی اکنون به‌ منظور افزایش استحکام و دوام فریم‌ها،به همراه سایر مواد پلاستیکی بکار می‌رود.

پلی آمید

وزن آن ۷۲٪ وزن سلولز استات است که می‌توان آن را به شکل نازک نیز ساخت و پس از لحاظ وزنی دارای امتیاز ویژه‌ای است. در برابر مواد شیمیایی و حلال‌ها مقاوم می باشد و برای کسانی که پوست حساسی دارند بسیار مناسب است.

۷_ فیبر کربن

از انواع جنس فریم عینک، فیبر کربن است که وزنی معادل ۶۰% سلولز استات را دارد. به دلیل اینکه قابلیت تنظیم را ندارد معمولا فقط در قسمت قدام فریم، از آن استفاده می‌شود. در ساخت دسته عینک بهتر است از مواد دیگری استفاده شود. به دلیل استحکام بالا این فریم‌ها را می‌توان نازک ساخت. ولی به دلیل اینکه کربن، سیاه رنگ است رنگ این فریم‌ها کدر و محدود می‌باشد. همچنین در هوای سرد ممکن است شکننده باشد.

۸. پلی‌کربنات

پلی‌کربنات از انواع جنس فریم عینک است که مقاومت ضربه‌پذیری بسیار بالایی دارد. این فریم‌ها اصولا برای عینک‌های ورزشی و محافظ، بکار می‌روند. البته به دلیل عدم قابلیت تنظیم این فریم‌ها نمی‌توان از آن‌ها در عینک‌های آفتابی استفاده کرد.

۹. کِولار(Kevlar)

کِولار ماده‌ای سبک برای فریم‌های پلاستیکی است که در دامنه‌ی دمایی گسترده‌ای ثبات خود را حفظ می‌کند ولی به سختی تنظیم می‌شود.

موارد مهم در فریم های عینک کائوچویی

فریم های کائوچویی از قیمت مناسب تری نسبت به سایر متریال های به کار رفته در عینک ها برخوردار هستند. اما ممکن است در برخی برند ها عینک های کائوچویی قیمت بیشتری داشته باشند و این می‌تواند به دلیل رنگ به کار رفته در فریم عینک با طراحی منحصر به فرد یا موارد خاص در تولید این نوع فریم باشد.

اما با همه این اوصاف یک ویژگی بسیار مهم در خرید عینک کائوچویی را مدنظر داشته باشید و آن انعطاف بیشتر این مدل فریم عینک در مقابل خمیدگی می باشد به نحوی که برای کودکان از این نوع فریم استفاده می شود تا در مقابل ضربات و افتادن از صورت کودک عینک خراب نشود یا باعث ضربه به چشم کودک نشود اما از سمت دیگر احتمال شکستگی در فریم های کائوچویی بیشتر می باشد.

موارد مهم در فریم های عینک کائوچویی

خرید عینک کائوچویی مانند هر خرید دیگری دارای معایب و مزایایی می باشد که شما باید نسبت به موارد مهم و حائز اهمیت خود تصمیم بگیرید چه نوع فریمی برای شما مناسب تر می باشد ولی در صورتی که ویژگی هایی مانند تنوع رنگ، طراحی و سبک عینک، انعطاف و وزن کم برای شما مهم تر از سایر موارد است می توانید با خیال راحت اقدام به خرید عینک کائوچویی نماید.

دیدگاهتان را بنویسید