عینک هوشمند چیست و چگونه کار می‌کند؟

عینک هوشمند چیست و چگونه کار می‌کند؟

فهرست مطالب

عینک های هوشمند شبیه به عینک های معمولی هستند اما دارای تکنولوژی داخلی که می توانند خواسته های اولیه شما رو مثل پاسخگویی به پیام و تماس ها، عکاسی و فیلمبرداری و… در کوتاه ترین زمان ممکن انجام دهند. عینک‌های هوشمند شروع موج بعدی دستگاه‌های متحول کننده زندگی هستند که انتظار می‌رود تأثیر بیشتری نسبت به تلفن‌های هوشمند داشته باشند .

عینک‌های هوشمند از جمله گجت‌هایی هستند که می‌توانند کاربردهای مختلفی داشته باشند. به‌عنوان مثال مانند یک لایه‌ی واقعیت افزوده، قادر به نمایش اطلاعات بیشتر در میدان دید چشم کاربر هستند. برخی از آن‌ها شاید تماس تلفنی یا گوش دادن به موسیقی را امکان‌پذیر کنند اما هیچ خروجی بصری نداشته باشند.

اساسا، هدف از ساخت عینک‌های هوشمند این است که برخی عملکردهای گوشی‌های هوشمند و گجت‌های مشابه به طور مستقیم راهی سر یا صورت شما شود. برای بهره‌گیری از مشخصه‌های برخی از این عینک‌ها باید از دستان خود استفاده کنید اما برخی دیگر کاملا صدا محور هستند. این نوع عینک‌ها می‌توانند به شما اجازه دهند تا به تماس‌ها یا پیام‌ها پاسخ دهید، عکس‌ها و ویدیوها را از نقطه‌ نظر خود ثبت کنید، به موسیقی گوش دهید، با اپلیکیشن‌ها تعامل داشته باشید، از ناوبری GPS استفاده کنید یا اینکه لایه‌ی واقعیت افزوده مشاهده کنید. عینک‌های هوشمند در صنایع مختلف از جمله لجستیک، بهداشت و ساخت‌وساز نیز دارای کاربردهای مهمی هستند.

قابلیت های عینک هوشمند

  • تکنولوژی این این عینک هوشمند بر اساس پتنت خریداری شده عینک اینتل است و به خوبی کار می‌کند.
  • عینک از طریق بلوتوث با موبایل شما متصل میشود درست مانند هر محصول پوشیدنی هوشمند دیگر.
  • عینک می‌تواند نوتیفیکیشن‌های موبایل شما را روی صفحه خود نشان دهد.
  • می‌تواند برای شما تاکسی اینترنتی ( اوبر ) بگیرد و همچنین دستیار صوتی الکسا هم روی آن فعال است.
  • کنترل این عینک هوشمند از طریق یک حلقه صورت می‌گیرد که آن را داخل انگشت خود قرار می‌دهید.
  • این حلقه دارای یک دسته کنترلر کوچک است که برای تعویض منوها و محتواهای روی عینک به کار می‌آید.
  • عینک هوشمند NORTH FOCALS جایگزینی برای موبایل شما نیست اما احتمالا میزان وابستگی شما به آن را به نحو چشمگیری کم می‌کند.
  • هم عینک و هم حلقه از طریق کیس هوشمندی شارژ می‌شوند. خود کیس هم از طریق پورت USB-C شارژ می‌شود.

 

عینک هوشمند از چه بخش‌هایی تشکیل شده است؟

برای اینکه عینک‌های هوشمند عملکرد مشابهی با گوشی‌های هوشمند و دیگر گجت‌های مشابه داشته باشند، باید به راحتی کنترل شوند، چندین سنسور داشته باشند و خروجی‌های صوتی و بصری ارائه کنند. در ادامه به مهم‌ترین بخش‌های عینک‌های هوشمند نگاهی می‌اندازیم.

"</p

قابلیت‌های صوتی

برخی از عینک‌های هوشمند از امکان برقراری تماس یا تماشای ویدیو پشتیبانی می‌کنند. در این میان به جای استفاده از اسپیکرها، تعدادی از این عینک‌ها با بهره‌گیری از فناوری موسوم به هدایت استخوانی، می‌توانند از طریق استخوان جمجمه صدا را به گوش داخلی منتقل کنند.

میکروفون

بیشتر عینک‌های هوشمند دارای میکروفون کوچکی هستند که می‌توانند صدای شما و صدای محیط را دریافت کنند. برای عینک‌هایی که صدا محور هستند، این مشخصه اهمیت زیادی دارد و در ضمن باید به کاربرد آن برای برقراری تماس و همچنین امکان ضبط فیلم با صدا هم اشاره کنیم.

پردازنده

مانند دیگر گجت‌های هوشمند، عینک هوشمند هم به یک پردازنده‌ی مرکزی نیاز دارد. این پردازنده معمولا در یکی از دسته‌های عینک تعبیه می‌شود و بنابراین باید اندازه‌ی بسیار کوچکی داشته باشد. برخی شرکت‌ها مانند کوالکام چیپست‌های مخصوصی را برای این نوع گجت‌ها ارائه می‌دهند.

دوربین

بسیاری از عینک‌های هوشمند به دوربین نیاز دارند. یکی از دلایل حملات گسترده به گوگل گلس این بود که این دوربین حریم خصوصی اطرافیان را زیر پا می‌گذاشت و این یک مشکل قانونی و اخلاقی مهم محسوب می‌شود. دوربین برای فیلم‌برداری و تجزیه و تحلیل محیط استفاده می‌شود تا مثلا کاربردهایی مانند نمایش یک لایه‌ی واقعیت افزوده امکان‌پذیر شود. برخی از عینک‌های هوشمند جدید فاقد دوربین هستند و معمولا قابلیت‌های صوتی ارائه می‌دهند.

نمایشگر؛ آینه‌های خمیده و هدایتگر موج

مهم‌ترین و چالش‌برانگیزترین بخش عینک هوشمند، نمایشگر آن است. برای عینک‌های هوشمند، معمولا شرکت‌ها باید از نمایشگرهای مبتنی بر هدایتگر امواج یا آینه‌های خمیده استفاده کنند. نمایشگرهای مبتنی بر آینه‌ی خمیده تصویر را بر روی آینه‌ می‌اندازد. مشکل آینه‌های خمیده این است که عینک در کل ضخیم‌ تر و بزرگ‌تر می‌شود و تصویر نهایی هم چندان شفاف نیست.

عینک هوشمند می‌تواند چه کاری انجام دهد؟

چندین سال است که عینک‌‌های هوشمند در اخبار حضور دارند. یکی از نقاط عطف مربوط به عینک هوشمند در سال ۲۰۱۲ است؛ زمانی بود که گوگل توسعه عینک گوگل را اعلام کرد و از مایکروسافت هولولنز نیز پرده‌برداری شد.

عینک هوشمند محصولی است که هنوز باید تکامل یابد و بیشتر توسعه داده شود. با توجه به پتانسیل این دستگاه‌های محاسباتی، هیچ شکی وجود ندارد که در آینده نزدیک آن‌ها در کاربردهای بیش‌تر و یا حتی به صورت روزانه مورد استفاده قرار خواهند گرفت. انواع عینک هوشمند مانند عینک‌های معمولی، می‌توانند کارهای مختلفی را انجام دهند. عینک‌هایی وجود دارند که لنز را با توجه به محیط بیرون تغییر می‌دهند، برخی به ما امکان گرفتن عکس از آنچه می‌بینیم و می‌توانیم آن‌ها را در شبکه‌های اجتماعی منتشر کنیم می‌دهند و برخی دیگر را می‌توانیم به عنوان نسخه کوچکی از صفحه گوشی خود تعریف کنیم.

مانند دیگر دستگاه‌ها، همه مدل‌های عینک هوشمند از تکنولوژی‌های یکسانی استفاده نمی‌کنند. ما می‌توانیم مدل‌هایی با تعداد مختلفی از دوربین‌ها، سنسور GPS، ماژول های اتصال بی‌سیم برای انتقال داده‌ها، دکمه‌ها، میکروفون و غیره پیدا کنیم. کاربر می‌تواند بسته به مدل دستگاه با روش‌های مختلفی نظیر صدا، نشانه‌ها یا کشیدن انگشتان با سیستم ارتباط برقرار کند.

عینک هوشمند می‌تواند چه کاری انجام دهد؟

به صرفه ترین عینک هوشمند کدام است؟

همانطور که از نام عینک هوشمند پیداست از جمله تکنولوژی های موفق و پیشرفته روز به شمار می‌رود که در بازار کاربران قیمت بالایی هم دارد. خرید هر ابزاری در دنیای تکنولوژی نیاز به مطالعه دقیق آن ها نسبت به قیمت و ارزش خرید آن دارد. عینک های هوشمند هم از جمله وسایل گران قیمت موجود در بازار هستند. اما اگر بخواهید یک عینک هوشمند ارزان قیمت و مقرون به صرفه بخرید ما پیشنهاد عینک TechKen را به شما می‌دهیم. عینک هوشمند TechKe‌n هم شبیه به یک عینک معمولی است؛ ولی هوشمند است و با قابلیت های تکنولوژی روز تطابق دارد. در این عینک، یک هدست استریو به کار رفته که طراحان آن را بر روی یک قاب نصب کرده اند و از طریق اهرم های تلسکوپی هیدرولیکی قابل تنظیم مستقل هستند.

عینک های هوشمند در دنیای واقعی

بهترین نسخه شناخته شده عینک‌های هوشمند محصولی به نام عینک گوگل است. در حالی که این عینک به عنوان یک محصول تجاری طراحی نشده‌ بود، اما قدم خوبی بود تا این ایده ظهور کند که دستگاه‌هایی مانند این ممکن است مفید باشند. اسنپ چت نیز دومین نسخه از محصولات عینکی خود را از این نسل عینک‌ها منتشر کرده است. اکنون این محصول یعنی عینک هوشمند به یک محصول تجاری تبدیل شده است و همه می‌توانند آن را تهیه کرده و از امکانات آن در خانه و محیط کار بهره‌مند شوند.

بررسی عینک گوگل

یکی از دلایل اصلی که باعث شد این محصولِ گوگل، خبرساز شود، تلاقی آن با مسئله حریم خصوصی بود. این که بتوانید در هرجا و هر زمانی بدون نیاز به گوشی همراه و در لحظه اطلاعات افراد را در جلوی دیدگان خود مشاهده کنید، در نگاه اول جذاب ولی با کمی تأمل اندکی ترسناک به نظر می‌رسد! با تمام این اوصاف و با وجود مسائل حقوقی که بر سر راه گوگل برای توسعه گوگل گلس وجود داشت.

مشخصات فنی عینک گوگل

  • نمایشگر شبیه‌سازِ ۲۵ اینچ با رزولوشن بالا
  • دوربین ۵ مگاپیکسل با قابلیت فیلمبرداری 720p
  • سیستم صوتی با تکنولوژی مبدل القای استخوانی
  • اتصالات وای‌فای و بلوتوث
  • ۱۶ گیگابایت حافظه داخلی (۱۲ گیگابایت در دسترس)، قابل همگام‌سازی با سرویس ابری گوگل
  • باتری با یک روز دوام در استفاده معمولی
  • شارژر و کابل microUSB
  • قابل اتصال به گوشی‌های اندرویدی وios

آینده عینک های هوشمند

می‌توان تصور کرد که تکنولوژی AR و عینک‌های هوشمند تقریبا در هر محیط کار و صنعتی مورد استفاده قرار بگیرند. به جای خاموش کردن تلفن‌های همراه در جلسات کاری، کاربران می‌توانند تماس تلفنی را مشاهده کرده و آن را نادیده بگیرند. یا در عوض استفاده از یادداشت‌های دستی در طول ارائه یک کنفرانس، شخص می‌تواند از این عینک‌ها استفاده کرده و کلمات را در لنز عینک خود مشاهده کند.

قابلیت‌های کاربردی این عینک‌ها به همین جا ختم نمی‌شود. دستورالعمل‌های متفاوت و جدید آنها به سرعت قابل دانلود و به روز شدن هستند که می‌توانند اطلاعات پرواز، تراکم ترافیک و یا وضعیت آب و هوایی را به شما گزارش دهند. آمار و اطلاعات مورد نیازتان به راحتی برای شما قابل دسترس بوده و می‌توانید از آنها در جلسات و گزارش‌ها استفاده کنید و این مزیت به لطف تکنولوژی‌های به کار رفته در عینک‌های هوشمند و عینک‌های AR امکان پذیر است.

یکی از مزیت‌های غیرقابل انکار تکنولوژی است که زندگی را از هر جنبه‌ای برای ما آسانتر می‌کند تا بتوانیم با سرعت و کیفیت بالاتری وظایفمان را انجام دهیم. عینک هوشمند نیز یکی از دستاوردهای ارزشمند این صنعت است تا بتوانیم یک کامپیوتر کوچک را روی چشمانمان داشته باشیم.

دیدگاهتان را بنویسید