اصلی‌ترین راه تشخیص عینک پلاریزه

اصلی‌ترین راه تشخیص عینک پلاریزه

فهرست مطالب

عینک آفتابی مهم‌ترین وسیله برای حفاظت از چشمان شما در برابر اشعه‌های مضر است. در انتخاب عینک آفتابی، باید به موارد بسیار زیادی دقت کنید و فقط ظاهر آن را در نظر نگیرید. ‌

عینک‌آفتابی مهم‌ترین وسیله محافظت از چشم در برابر اشعه مضر است. هنگام انتخاب عینک‌ آفتابی علاوه بر ظاهر باید به نکات دیگری توجه کرد. در واقع عینک‌آفتابی مانند ضدآفتاب برای پوست است، هرچند مراقبت از چشم به‌مراتب بیشتر از مراقبت از زیبایی مهم است. عینک‌آفتابی پلاریزه (قطبی شده) از چشم در برابر اشعه مضر محافظت می‌کند. برای تشخیص و تست عینک ‌آفتابی پلاریزه چندین روش وجود دارد.

عینک پلاریزه

عینک‌آفتابی پلاریزه نوعی عینک برای افرادی است که به نور حساس هستند. عدسی‌های این عینک دارای فیلتری است که می‌تواند امواج نور و اشعه آب را کاهش یا از بین ببرد و خستگی چشم را نیز کم کند. این نوع عینک‌آفتابی بهتر از هر نوع دیگری، انعکاس روشنی از نور را ایجاد می‌کند که از یک سطح صاف منعکس می‌شود؛ اما عینک‌ آفتابی فقط برای افرادی نیست که به قایق‌سواری، ماهیگیری یا رفتن به ساحل علاقه دارند. هرکسی که از تابش خیره‌کننده در فضای باز آزار می‌‌بیند، می‌تواند از این عینک‌آفتابی پیشرفته بهره‌مند شود. عینک‌های پلاریزه نیز برای رانندگی در جاده‌ها مفید هستند. زیرا بازتاب مستقیم کاپوت خودرو و سطوح رنگ روشن را کاهش می‌دهد.

 برخی از افرادی که به نور حساس هستند و از جمله افرادی که تحت عمل جراحی آب‌مروارید چشم قرار گرفته‌اند، باید از عینک‌های پلاریزه نیز استفاده کنند.

قطعاً مهم‌ترین مزیت عینک‌آفتابی پلاریزه،  محافظت ۱۰۰% چشم در برابر اشعه مضر نور خورشید و تابش آن است. هر دوی این جنبه‌ها در ساخت عینک‌های آفتابی پلاریزه در نظر گرفته می‌شوند.

ویژگی مهم پلاریزه بودن عینک

اما ویژگی دیگر که خیلی اهمیت دارد (البته نه به اندازه UV پروتکشن)، پلاریزه بودن یک عینک است که به داشتن دید بهتر در محیط‌های پرنور و پرتابش کمک می‌کند. بسیاری از افرادی که در جاده‌های بیابانی رانندگی کرده‌اند و یا در دریا مسافرت کرده‌اند و همچنین محیط‌های کوهستانی و برفی، از تابش و انعکاس شدید نور خورشید در این مناطق بسیار اذیت شده‌اند.

ویژگی پلاریزه بودن دقیقا در همین مواقع به دردتان می‌خورد و البته در محیط‌های دیگر هم می‌تواند از تابش امواج مزاحم و اضافی جلوگیری کند.پلاریزه بودن یک عینک از ویژگی‌های مهم آن است که به دید بهتر در روز کمک می‌کند. این خاصیت در یک عینک، باعث می‌شود انعکاس نور و تابش از سطوح حذف شود و به چشم نرسد.

عینک پلاریزه نوری را که در جهت لایه محافظتی پلاریزه خودش است را دریافت می‌کند و بقیه تابش‌ها با زاویه متفاوت را دفع می‌کند و به همین خاطر انعکاس و تابش نور از همه طرف قطع می‌شود و اشیا کاملا قابل دیدن می‌شوند.

نحوه تشخیص عینک آفتابی

برای تشخیص عینک پلاریزه سه روش وجود دارد: تست‌کردن روی سطح بازتابنده، مقایسه‌کردن دو عینک، استفاده از صفحه نمایش کامپیوتر. عینک‌های پلاریزه، بسیار محبوب هستند.

ویژگی این عینک‌ها این است که علاوه‌بر حفاظت از چشم در برابر آفتاب، تاب اشعه‌ها را کاهش می‌دهند. البته نسبت به عینک‌های معمولی، قیمت بیشتری دارند، بنابراین باید موقع خرید دقت کنید که بابت هزینه‌ای که می‌پردازید، حتما عینک پلاریزه خریده باشید.

  • تست‌ کردن عینک روی یک سطح بازتابنده

یک سطح بازتابنده‌ای را پیدا کنید که زمان تابیدن نور، تابش خیره‌کننده ایجاد کند. برای این کار می‌توانید از آینه یا سایر سطوح تخت و براق استفاده کنید. اطمینان حاصل کنید که تابش حاصل از این سطوح، حتی از فاصله‌ی ۶۰ تا ۹۰ سانتی‌متری هم قابل دیدن باشد. برای تابش نور روی سطوح می‌توانید فلاش گوشی خود را روشن کنید یا با چراغ‌قوه روی آن نوری بتابانید.

عینک شما باید در زاویه‌ای قرار بگیرد که یکی از عدسی‌ها کمی بالاتر از دیگری قرار داشته باشد. از آنجایی که عینک‌های آفتابی در یک جهت خاص، پلاریزه می‌شوند، چرخاندن عینک، پلاریزاسیون را مؤثرتر می‌کند. با توجه به نحوه‌ی تابش نور به سطح براق، ممکن است نیاز باشد که زاویه‌ی چرخش عینک را برای دیدن تغییرات قابل توجه، کمی تغییر دهید.

از طریق عدسی‌ها به صفحه نگاه کنید و میزان تابش را بسنجید. اگر عینک شما پلاریزه باشد، به وضوح متوجه خواهید شد که انعکاس نور از سطح براق، کاهش می‌یابد و حذف می‌شود. وقتی از طریق یکی از عدسی‌ها به سطح نگاه می‌کنید، تصویر، تیره است و تابشی اندک یا هیچ‌گونه تابشی مشاهده نمی‌شود؛ ولی هنوز هم به نظر می‌رسد که نوری از سطح می‌تابد.

اصلی‌ترین راه تشخیص عینک پلاریزه

اگر هنوز هم به تاثیر عینک در کاهش تابش نور اطمینان ندارید، چند بار عینک را از مقابل چشمانتان کنار ببرید تا تفاوت حضور و عدم حضور عینک را متوجه شوید.

  • مقایسه‌ی دو عینک

عینکی را که از پلاریزه‌بودن آن اطمینان دارید، در نظر بگیرید. برای مثال می‌توانید عینک پلاریزه‌ای که از قبل داشتید، همراه ببرید یا در فروشگاه، از عینک‌های پلاریزه‌ی دیگر استفاده کنید. این مقایسه فقط زمانی قابل انجام است که عینک دوم حتما پلاریزه باشد.

عینک پلاریزه را دورتر و عینک مورد نظر را در مقابل آن قرار دهید. عدسی‌های هر دو عینک را در مقابل چشمان خود تراز کنید. عدسی‌ها باید ۲٫۵ تا ۵ سانتیمتر از هم فاصله داشته باشند. عینکی که می‌خواهید پلاریزه‌بودن آن را تشخیص دهید، باید به شما نزدیک‌تر باشد و عینک پلاریزه، باید دورتر قرار بگیرد.

حواستان باشد که لنزها با هم تماس نداشته باشند، چون ممکن است باعث ایجاد خراش روی شیشه عینک شود. برای اینکه نتیجه‌ی بهتری بگیرید، عینک‌ها را در مقابل نور امتحان کنید. با این کار، مقایسه‌کردن راحت‌تر می‌شود، به خصوص اگر برای اولین بار است که قصد دارید چنین کاری انجام دهید. تابش نور، نتیجه‌ی کار را واضح‌تر می‌کند.

می‌توانید از نور طبیعی برای این کار استفاده کنید؛ برای مثال نوری که از پنجره می‌تابد یا با چراغ قوه و فلاش‌ گوشی، نور مصنوعی ایجاد کنید. عینکی که قرار است پلاریزه‌بودن آن را تشخیص دهید، ۶۰ درجه بچرخانید. یکی از لنزها باید مورب باشد و عینک پلاریزه باید در جایگاه خود ثابت بماند. در واقع فقط یکی از لنزهای عینک، هم‌راستا با لنز عینک پلاریزه قرار می‌گیرد.

فرقی نمی‌کند که عینک را به کدام طرف بچرخانید، ولی حتما هر دو شیشه‌ی عینک را محکم بگیرید که تکان نخورد. به قسمتی که لنز دو عینک هم راستا با هم قرار دارند، نگاه کنید. این بخش باید تیره‌تر از لنزی باشد که در مقابل عدسی عینک پلاریزه قرار ندارد.

اگر هر دو عینک پلاریزه باشند، این قسمت تاریک‌تر از زمانی است که مستقیم به آنها نگاه می‌کنید. اگر عینک مورد نظر پلاریزه نباشد، تفاوتی در رنگ آنها (عدسی مقابل عینک پلاریزه و عدسی که عینک پلاریزه در مقابل آن قرار ندارد) مشاهده نمی‌کنید.

  • استفاده از صفحه‌ی نمایش کامپیوتر

صفحه کامپیوتر خود را روشن کنید و میزان روشنایی آن را در بیشترین حالت قرار دهید. بیشتر وسایل الکترونیکی، فناوری ضد تابش مشابه عینک‌های پلاریزه دارند. پلاریزه‌بودن عینک را می‌توانید با نگاه‌کردن به صفحه، امتحان کنید. یک صفحه‌ی سفید باز کنید؛ چون روشنایی بیشتر، نتیجه‌ی تست را بهتر نشان می‌دهد.

عینک مورد نظر را به چشم بزنید. وقتی جلوی کامپیوتر قرار گرفتید، مثل همیشه عینک آفتابی مورد نظر را به چشم بزنید. درست در مقابل صفحه‌ی نمایش بنشینید. اگر صفحه‌ی نمایش دقیقا جلوی چشم‌های شما قرار ندارد، می‌توانید آن را بالاتر بیاورید تا درست در راستای چشم قرار بگیرد.

همین‌طور که در مقابل صفحه نمایش نشسته‌اید، سر خود را ۶۰ درجه به طرف راست یا چپ کج کنید. یعنی درعین‌حال که در مقابل صفحه نمایش قرار دارید، بخش بالایی سر را به طرف راست یا چپ بدن کج کنید. اگر عینک پلاریزه باشد، به نظر می‌رسد که صفحه نمایش سیاه می‌شود، چون خاصیت ضد تابش عینک و صفحه، یکدیگر را خنثی می‌کنند.

اگر کج‌کردن سر به یک طرف جواب نداد، طرف دیگر را امتحان کنید. اگر این طرف هم نتیجه نداد، عینکی که به چشم زده‌اید، پلاریزه نیست. همیشه قبل از خرید، این تست‌ها را انجام دهید تا از پلاریزه‌بودن عینک، اطمینان حاصل کنید. بعضی از فروشگاه‌ها، کارت‌های مخصوص تست عینک‌های پلاریزه دارند. این کارت‌ها تصاویری دارند که فقط از طریق عینک‌های پلاریزه قابل دیدن است.

تشخیص عینک پلاریزه اصل از تقلبی با موبایل

معمولا عینک‌های آفتابی روی خودشان برچسب پلاریزه بودن را دارند که به هیچ عنوان نمی‌توان به آن‌ها اعتماد کرد. برای تشخیص پلاریزه بودن یک عینک، یک امتحان ساده وجود دارد.

  • گوشی موبایل را روشن کنید.
  • یکی از لنزهای عینک مورد نظرتان را در مقابل صفحه موبایل قرار دهید به طوری که انگار عینک را به چشم زده‌اید، باید سمت داخلی عینک رو به چشمتان باشد و سمت بیرونی رو به صفحه موبایل باشد.
  • خیلی آرام عینک یا گوشی موبایل را 90 درجه بچرخانید.
  • اگر تصویری که مشاهده می‌کردید، از لحاظ رنگ و روشنایی هیچ تغییری نکرد، این عینک پلاریزه نیست و اگر رنگ‌ها و روشنایی آن تیره‌تر و یا حتی به طور کامل مسدود شد، عینک پلاریزه و اصل است.

این آزمایش را بدون موبایل هم می‌توانید انجام دهید. در واقع موبایل در اینجا به عنوان یک سطح پرتابش در نظر گرفته شده است، نه یک وسیله ضروری برای تشخیص پلاریزه بودن .

با یکی از لنز‌های عینک به یک سطح پرتابش و پرنور مانند کاپوت یک ماشین نگاه کنید و بعد به آرامی لنز عینک را 90 درجه بچرخانید. اگر عینک پلاریزه باشد، باید نور و روشنایی که از لنز عبور می‌کند، به شدت افت کند.

دیدگاهتان را بنویسید