میگرن چشمی چیست؟

میگرن چشمی چیست؟

فهرست مطالب

میگرن چشمی یکی از انواع دردهایی می باشد که در سر خود را نشان می دهد و بسیار آزاردهنده نیز می باشد . میگرن چشمی خود یک سردرد خاص به حساب نمی آید و در واقعیت یکی از شاخه‌ های سردرد میگرنی به حساب می آید. افرادی که مرتباً دچار میگرن چشمی می‌ گردند و از دردهای آن رنج می ‌برند، از ایجاد نقاط کور ، تاری دید  جرقه‌های نور حین دیدن محیط شکایت دارند.

در این مقاله از عثمانی اپتیک می‌خواهیم به این موضوع بپردازیم و به شما این اطلاعات را بدهیم که برای درمان میگرن چشمی چه کاری می‌توان انجام داد.

میگرن چشمی چیست؟

میگرن چشمی یکی از شاخه‌های سردرد میگرنی می باشد. افرادی که دچار این نوع میگرن می ‌شوند علائمی مثل تغییرات بینایی، نداشتن دید کافی، نقاط کور، دیدن خطوط زیگ زاگ، جرقه‌های نور یا ستاره ای را تجربه می‌ کنند. انواع میگرن معمولاً همراه با درد خود را نشان می دهند، اما میگرن چشمی گاهی با درد و گاهی نیز بدون درد شکل می گیرد. گاهی از اصطلاح میگرن چشمی جهت اشاره کردن به میگرن شبکیه نیز استفاده می نمایند که در صورت بروز آن فرد اختلالات بینایی را تنها در یک چشم پیش از شروع سردرد میگرنی تجربه می نمایند .

علائم میگرن چشمی چیست؟

علائم میگرن چشمی مجموعه اختلالات بینایی می باشند که در یک یا هر دو چشم بروز می‌ کنند. ازجمله شایع‌ترین علائم می‌ توان به موارد زیر اشاره کرد :

مشاهده جرقه‌های نور

دیدن خطوط روشن

مشاهده هاله در اطراف اشیاء

نقاط کور، به‌خصوص در قسمت مرکزی میدان بینایی

مشاهده چراغ‌های سوسوزن

مشاهده خطوط زیگزاگی

دیدن الگوهایی مانند ستاره‌ها

سردرد همراه با علائم دیگر

چه عواملی سبب بروز میگرن چشمی می‌شوند؟

دلیل میگرن چشمی هنوز هم کاملاً واضح نیست ، ولی متخصصین معتقدند که هاله‌ های میگرنی ناشی از فعالیت الکتریکی غیر طبیعی می باشند. این تحریکات الکتریکی سطح خارجی مغز را درگیر می‌کنند و به همین دلیل فرد هاله‌هایی در اطراف اجسام مشاهده می ‌کند. اگر با انجام اسکن مغز و آزمایشات خاص مشخص گردد که میگرن ناشی از اختلالات ژنتیکی و هورمونی می باشد، لازم است که روش درمانی ویژه به ‌کار گرفته شود. اما مواردی می باشند که می‌توانند محرک میگرن باشند. محرک‌های اصلی بروز و تشدید میگرن چشمی عبارت ‌اند از:

  • محرک‌های بصری
  • ترکیبات و افزودنی‌های برخی از مواد غذایی
  • خیره شدن به صفحه‌نمایش برای یک مدت‌زمان طولانی
  • نورهای خشن همچون فلورسنت‌ها
  • رانندگی کردن در یک مسافت طولانی
  • پیاز و آجیل و شکلات
  • پنیر کهنه یا دودی
  • گوشت فرآوری شده حاوی نیترات
  • کافئین
  • فشارخون بالا
  • نوشیدن مشروبات الکلی بخصوص شراب قرمز
  • کاهش سطح قند خون
  • کم‌آبی بدن یا قرار گرفتن در ارتفاع بالا

تشخیص میگرن چشمی

این بیماری با تهیه شرح‌ حال ، آزمایش و غربالگری‌ های ویژه تشخیص داده می ‌شود. به طور معمول با استفاده از تکنیک‌های زیر می‌توان آن را تشخیص داد:

میگرن چشمی چیست؟

روش معاینه مستقیم

تست غربالگری چشم همان معاینه چشم می باشد. برای معاینه مستقیم چشم ابتدا بیمار روی صندلی می‌ نشیند ، سپس چراغ خاموش می گردد. متخصص استفاده از عدسی‌های چشمی، چشم را معاینه می نمایند. گاهی پزشک از بیمار می‌خواهد که در هنگام معاینه چشم‌ هایش را به جهات مختلف بگرداند و یا اینکه به زاویه‌ های دیگری نگاه کند.

معاینه غیرمستقیم چشم

در این روش بیمار دراز می ‌کشد. پس از آن پزشک عدسی افتالموسکوپ را به طور مستقیم روبروی چشم بیمار قرار می ‌دهد و با استفاده از آن ساختارهای پشت چشم را با جزئیات بیشتر مشاهده می کند. در طول معاینه پزشک از بیمار می‌ خواهد که جهات مختلف را نگاه کند. گاهی در این روش متخصص از یک پروب خیلی کوچک جهت فشار واردکردن به چشم استفاده می نماید . فشار حاصل از این پروب بسیار خفیف می باشد و دردی ایجاد نمی‌ کند.

معاینه لامپ شکاف

با استفاده از لامپ شکاف قادر است بزرگنمایی بیشتری از پشت چشم نسبت به معاینه غیرمستقیم ایجاد نمود. در این روش برای بزرگ‌ تر کردن مردمک ‌ها از قطره‌ های گشاد کننده مردمک استفاده می ‌نمایند . سپس بیمار چانه و پیشانی خود را روی دستگاه می‌گذارد و نور از طریق لامپ شکاف به چشم تابانده می شود سپس متخصص با استفاده از میکروسکوپ پشت چشم را ارزیابی می نماید.

سایر تست‌های تشخیص میگرن چشمی

از دیگر روش‌های تشخیص می‌ توان به اسکن تصویربرداری رزونانس مغناطیسی، توموگرافی پیشرفته ی کامپیوتری، آزمایش خون و ضربه زدن به ستون فقرات اشاره کرد.

درمان میگرن چشمی

امروز برای درمان بسیاری از انواع سردردها تکنیک‌های مختلفی وجود دارد و این موضوع درمورد درمان میگرن چشمی نیز صدق می‌ کند. جهت درمان میگرن چشمی معمولاٌ از روش‌های زیر استفاده می‌ نمایند :

دارو درمانی

دارو درمانی یکی از تکنیک‌ های پر استفاده درمان بسیاری از بیماری ‌ها و اختلالات به ویژه سردردها می باشد. برای درمان میگرن چشمی به شور معمول متخصصین داروهای زیر را تجویز می نمایند :

  • داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی جهت کاهش درد
  • داروی ضد صرع
  • داروهای سه حلقه ضد افسردگی
  • داروی ضد تهوع
  • داروهای مسدود کننده کانال کلسیم
  • اصلاح سبک زندگی

در بسیاری از موارد شما قادرید با ایجاد تغییر در سبک زندگی بسیاری از اثرات بیماری‌ ها کم کنید و یا درمان کنید. ازجمله توصیه‌های تغییر سبک زندگی برای درمان میگرن چشمی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد :

سیگار نکشید

از مصرف داروهای ضد بارداری یا درمان‌ های جایگزینی هورمونی خودداری نمایید

به چشمان خود استراحت دهید

در معرض نور شدید خورشید یا دیگر نورهای شدید قرار نگیرید

‌زمان کمتری را صرف تماشای نمایشگر کنید

از محرک‌ های میگرن دوری نمایید

روش تسکین دردهای میگرن چشمی

از قدیم الایام  قبل از اینکه روش‌های درمانی سردرد امروز متداول شوند، متخصصین به روش‌های دیگری نیز قادر بودند دردها را تسکین دهند. برای تسکین دردهای میگرنی نیز روش‌های طبیعی موثری موجود می باشد که در ادامه به یکی از مهمترین آن ها اشاره خواهیم کرد.

تغییر رژیم غذایی

اگر دقت کنید برخی از مواد سبب تشدید مشکل میگرن در شما می ‌شوند. این مواد غذایی محرک میگرن چشمی می باشند، بنابراین با کاهش مصرفشان یا حذف کامل ان ها از رژیم غذایی خود می‌توانید شدت درد را کاهش دهید. شکلات، الکل، شراب قرمز، غذاهای پرنمک و فرآوری شده ازجمله مواد غذایی می باشند که سردرد را تحریک می‌کنند.

زنجبیل یکی از داروهای مؤثر در کاهش سردرد و انواع مختلف میگرن به‌شمار می آید. اگر مرتباً دچار میگرن و سردردهای آزاردهنده می ‌شوید ، توصیه می کنیم با تجویز پزشک از مقدار کافی زنجبیل استفاده نمایید و عوارض جانبی میگرن را کم کنید

اگر در طول یک ماه روزهای زیادی را با سردرد سپری می کنید برای تشخیص و درمان آن حتما به پزشک مراجعه نمایید. متخصص مغز و اعصاب قادر اند به بهبود شرایط شما کمک کند.

 

دیدگاهتان را بنویسید