تاری دید وعلت های آن

تاری دید وعلت های آن

فهرست مطالب

شاید شما هم گاهی دچار تاری دید می‌شوید. در این شرایط ممکن است با پلک‌زدن یا مالیدن چشم‌ها، مشکل به طور موقت برطرف شود. اما برای درمان قطعی تاری دید چه راهکارهایی وجود دارد؟ علت بروز این مشکل چیست؟ آیا بعد از عمل چشم امکان بروز این عارضه وجود دارد؟ تاری دید چه زمانی خطرناک می‌شود؟ کدام بیماری‌های زمینه‌ای ممکن است این عارضه را ایجاد کنند؟ در ادامه این مطلب عثمانی اپتیک با ما همراه باشید تا با تمامی این سوالات آشنا شوید.

تاری دید چیست؟

افرادی که مبتلا به تاری دید چشم می‌شوند نمی‌توانند دید واضحی داشته باشند، بنابراین در خواندن کتاب یا مجله  قادر به تشخیص دقیق حروف نیستند و حتی ممکن است برای دیدن اشیا هم با مشکل مواجه شوند. در بین مبتلایان احتمال تاری دید در یک چشم یا هر دو چشم وجود دارد.

علائم تاری دید چیست؟

نشانه‌های همراه تاری دید بستگی به علت ایجاد کننده آن دارد. با این‌حال بیشتر افرادی که تاری دید دارند معمولا سردرد، سرگیجه، قرمزی و تحریک چشم‌ها را هم تجربه می‌کنند. در برخی موارد حتی این افراد به نور حساس می‌شوند و چشمان خود را در مقابل نور می‌بندند.
علائم تاری دید چیست؟

چند دلیل مهم که ممکن است به تاری دید منجر شود

تاری دید یکی از مشکلاتی است که در موارد زیادی گریبانگیر افراد می شود، بسیاری از افراد این تاری دید را ناشی از ضعف چشم می دانند و تمایل دارند تا به پزشک متخصص چشم مراجعه نموده و عینک را راه حل آن می دانند ولی تاری علت و عواملی بجز ضعف چشم نیز می تواند داشته باشد.
زمانی که چشمان شما دچار تاری دید می شود و به طور مدام مجبور هستید تا با پلک زدن، مالش چشم و یا امثال آن دیدتان را واضح تر کنید احتمالا شما به عینک احتیاج خواهید داشت و یا دچار پیری چشم شده اید، با اینحال اینها دلایل قطعی نیستند و برخی از بیماریهای دیگر نیز می توانند فرد را دچار تاری دید کنند.

۱.دیابت

وجود دیابت می تواند باعث آسیب به شبکیه چشم و به وجود آوردن شرایطی به نام رتینوپاتی و یا شبکیه رنجوری شود، با گذشت زمان قند خون بالا می رود، شبکیه بخش حساس به نور چشم شماست، دیابت به این بخش آسیب زده و با ایجاد تورم و رگهای خونی جدید ناخواسته موجب خونریزی داخل چشم می شود، همچنین ماکولا بخشی است که دید دقیق و متمرکز به شما می دهد، تورم ایجاد شده در این بخش با علائمی مانند تاری دید، تغییر دید در رنگها و مواج دیدن تصاویر نمایان می شود.

۲.پره اکلامپسی یک دلیل برای تاری دید

خانمهای باردار ممکن است دچار مشکلی به نام پره اکلامپسی شوند، این مسئله می تواند ناشی از افزایش فشار خون باشد که خود نتیجه ای از یک مشکل دیگر مانند ازدیاد هورمون تیروئید باشد که هم به مادر باردار و هم به جنین آسیب وارد می کند، زایمان زودرس، جنین نارس، سقط و امثال آن از نتایج حاصله هستند. پره اکلامپسی با فشار خون بالا و وجود پروتئین در ادرار مشخص می شود و عمدتا پس از هفته 20 بارداری خطرآفرین بوده و می تواند موجب مشکلات جدی شود.
پره اکلامپسی ممکن است علائمی ایجاد نکند ولی تاری دید به عنوان یک سرنخ کمک می کند تا اگر موارد دیگری همچون آنچه در اینجا آورده ایم را مشاهده کنید به این بیماری شک و پزشکتان را در جریان قرار دهید.
اضطراب، تنگی نفس، تپش شدید قلب و یا گیجی
درد در ناحیه شکم، پشت و شانه
افزایش ناگهانی وزن
تورم به ویژه در ناحیه صورت

۳.سکته ی مغزی

تاری دید به شکل ناگهانی و همچنین دوبینی می تواند علامتی برای سکته مغزی باشد، علی الخصوص اگر این تاری دید همراه با علائمی از جمله:
سرگیجه
بی حسی و ضعف در یک دست
افتادگی صورت
عدم تعادل
مشکلات در حرف زدن و تکلم
بایست فورا اورژانس را در جریان حال بیمار قرار داد، درمان سکته مغزی  بسیار زیاد به زمان ارجاع بیمار به مراکز درمانی بستگی دارد، همچنین بسیاری از بیمارانی که با علائم سکته خفیف مغزی روبه رو شده اند تا چند روز آتی به یک سکته شدید و گسترده مغزی مبتلا شده اند بنابراین اگر کسی حتی با علائمی خفیف از سکته روبه رو شده و پس از آن علائم نا پدید شده باشند نیز بایست مورد بررسی قرار گیرد.

۴.پسوریازیس

پسوریازیس یک بیماری خودایمنی پوستی است و زمانی اتفاق می افتد که در واقع سلولهای ایمنی بدن به سلولهای پوستی سیگنال اشتباهی می دهد و همین سیگنالها باعث افزایش رشد بیش از اندازه سلولها می شود، تاری دید در کنار علائمی مانند خارش و قرمزی پوست، درد و التهاب در نواحی از پوست، ضخیم شدن، قرمز شدن و ایجاد لایه های پوستی ضخیم از عواملی هستند که می توانند نشانگر پسوریازیس باشند.

۵.ام اس

مولتیپل اسکلروز نیز از دیگر عوامل برای ایجاد اختلال در بینایی و تاری دید است، این بیماری با ایجاد التهاب در عصب چشم که به مغز منتهی می شود باعث درد، از بین رفتن رنگها و یا تاری دید می شود که البته اغلب در یک چشم اتفاق می افتد. از دیگر علائمی که ام اس احتمالا بیمار را درگیر خواهد کرد موارد زیر است:
عدم تعادل
سرگیجه
خستگی مفرط
مشکلات ادراری و گوارشی
ضعف

۶.پارکینسون

تاری دید جزئی از علائم اولیه این بیماری نیست ولیکن از آنجایی که این بیماری شکلی پیش رونده داشته و روز به روز پیش می رود می تواند مشکلاتی مانند این را نیز به وجود بیاورد، در طول زمان ضعف بینایی اتفاق می افتد و بیمار نیاز بیشتری برای تمرکز بر اطراف خود دارد که همین نکته باعث تاری دید هم می شود.

۷.تومور مغزی

تومور مغزی یک بیماری سخت است که با ایجاد فشار در نواحی مختلف مغز می تواند مشکلاتی از قبیل تاری دید را نیز فراهم کند، کمی ترسناک به نظر می رسد ولیکن به هر حال این چنین اختلالاتی در بیماران به وجود می آید و فقط بایست به درستی، درمان آنها را مدیریت کرد، دیگر علائم تومور مغزی در کنار تاری دید
سردرد شدیدی که قطع نمی شود
حالت تهوع
تغییرات خلقی و شخصیتی
تشنج
استفراغ
خواب

۷.آب مروارید

عدسی چشم به طور طبیعی شفاف است. اگر بخشی از آن کدر شود، باعث ایجاد آب مروارید یا کاتاراکت می‌شود. آب مروارید به کندی پیشرفت می‌کند و معمولا هر دو چشم را درگیر می‌کند. این عارضه غالبا بعد از پنجاه سالگی ایجاد می‌شود. اما در جوان ترها و کودکان هم ممکن است دیده شود. فرد مبتلا به آب مروارید، معمولا رنگ‌ها را محو می‌بیند، دید شب برایش مشکل است و چشم هایش به تشعشعات نور حساس است. اگر می خواهید اطلاعات کافی در مورد آب مروارید داشته باشید می توانید روی این کلمه کلیک کنید.
آب مروارید

۸.گلوکوم

گلوکوم، افزایش شدید فشار چشم است، که موجب آسیب به عصب بینایی می‌شود. عصب بینایی وظیفه‌ی مهم ارسال سیگنال‌های حسی از چشم به مغز و تبدیل آن‌ها به تصویری که می‌بینیم را بر عهده دارد. زمانی که عصب بینایی کار خود را به درستی انجام ندهد، بینایی فرد دچار اختلال می‌شود و یا به طور کلی از بین می‌رود.

۹.عفونت چشم وتاری دید

پاسخ این سوال مثبت است. هر نوع از عفونت‌های مربوط به چشم علاوه بر ایجاد تاری، می‌توانند باعث قرمزی و تورم چشم‌ها شوند. در ورم ملتحمه پوشش خارجی چشم عفونت کرده و عامل آن ویروس یا باکتری است. در عفونت از نوع کراتیت نیز قرنیه به دلیل آلوده شدن به میکروب ملتهب شده و شخص دچار مشکل در بینایی می‌شود.

۱۰.خستگی چشم

آیا تا به حال به صفحه نمایش تلویزیون یا صفحات کتاب برای مدت طولانی خیره شده‌اید؟ دراین حالت افراد کمتر پلک می‌زنند و ممکن است دچار خستگی چشم شوند. اما آیا تاری دید نشانه خستگی چشم است؟ بله، از شایع‌ترین علائم خستگی چشم، تاری دید و سردرد است. جالب است بدانید که هر بار پلک زدن باعث جاری شدن اشک در چشم می‌شود و حرکت چشم را نرم و روان می‌کند. همچنین اشک، چشم را پاک کرده و خستگی چشم را کاهش می‌دهد. برای پیشگیری از خستگی چشم در چنین شرایطی، باید بیشتر پلک بزنید، کمی استراحت کنید و به اطراف نگاه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید