تمیز بودن شیشههای عینک در زمان استفاده از آن خیلی مهم است بخاطر اینکه اگر شیشهی عینک کثیف و تار باشد هم خود شخص اذیت می شود و هم اطرافیانی که او را میبینند. بهترین راه برای جلوگیری کردن از خراش عدسی و دیگر آسیب های ممکن، هر روز عینک خود را تمیز کنید.
علت کثیف شدن شیشه عینک
کثیف یا کدر شدن شیشه عینک میتواند چند دلیل مختلف داشته باشد؛ ممکن است شیشه عینک در اثر تماس با دست به لکههای چربی آلوده شده باشد، یا به دلیل نشستن بخار تنفس خود شخص روی شیشه، به تدریج کدر شود. علت کثیف شدن شیشهی عینک هر چیزی که باشد، راه حلهای آن ساده است: تمیز کردن شیشههای عینک به شیوهی صحیح.
اگر شیشه عینک شما هنگام حرکت بین محیطهای گرم و سرد (یا در زمان استفاده از ماسک) دچار مه گرفتگی شود، تمیز کردن لنز عینک با استفاده از یک دستمال مرطوب یا اسپری ضد بخار میتواند گزینه خوبی برای بازگرداندن شفافیت به شیشه عینک شما باشد.
نکاتی کلیدی در پاک کردن شیشههای عینک
برای تمیز کردن شیشه عینک آفتابی باید چند نکته مهم را رعایت کنید که شامل موارد زیر می شوند:
• هرگز از بخار دهانتان (بازدم) و گوشهی پیراهن یا روسری خود برای تمیز کردن شیشهی عینک آفتابی تان استفاده نکنید چرا که به آسانی باعث خش دار شدن آن می شود.
• هرگز از مواد شوینده، سفید کننده، سرکه و … برای تمیز کردن عینک آفتابی استفاده نکنید چرا که باعث آسیب دیدن آن خواهد شد.
• هرگز از آب دهانتان به عنوان مادهی پاک کنندهی شیشه عینک آفتابی استفاده نکنید.
• از دستمال کاغذی برای تمیز کردن شیشههای عینک خود استفاده نکنید.
• از گوشهی لباس خود برای تمیز کردن شیشهی عینک استفاده نکنید به این دلیل که بیشتر پارچه ها دارای الیاف ساینده ای هستند که روی شیشهها خش و لکههایی به جا می گذارند.
روشهای شستشوی شیشهی عینک آفتابی و طبی
برای تمیز کردن لنز و فریمهای عینک خود ازدستورالعملهای زیر استفاده نمایید. این روش برای تمیز کردن شیشه عینک آفتابی، عینک ورزشی و عینک طبی و … نیز به خوبی کاربرد دارد. برای تمیز کردن شیشههای عینک آفتابی و طبی با اسپریهای تمیز کننده، مراحل زیر را انجام دهید:
• دستان خود را قبل از تمیز کردن عینک کاملاً شسته و خشک کنید.
• عینک را به آرامی زیر جریان آب سرد شیر آب قرار دهید تا گرد و غبار و ذرات ریزی که می توانند باعث ایجاد خراش روی شیشهی عینک شوند خلاص شوید. اگر آب منطقهی شما سخت است به جای آب شیر باید از آب مقطر استفاده کنید.
• مقداری از محلول پاک کننده را به دو طرف شیشه عینک اسپری کنید و در صورت استفاده از مایع ظرفشویی عینک را به خوبی آب بکشید.
• دو طرف شیشه عینک و تمام قسمت های فریم را ب صورت دورانی بمالید، سپس به خوبی آبکشی کنید.
• به آرامی عینک را خوب تکان دهید تا آب اضافی آن گرفته شود.
• لنزها و فریمهای عینک خود را با پارچهی میکروفایبر خشک کنید. این پارچه بدون پرز بوده و انتخاب مناسبی برای خشک کردن لنزهای عینکتان می باشد.
• در صورت بررسی کردن لنزها اگر هنوز لکهایی باقی مانده بود آن را با دستمال مرطوبهای مخصوص لنز یا با پارچهی میکروفایبر تمیز کنید.
نکتهی مهم
در مورد تمیز کردن شیشهها و فریم عینک خود مخصوصا در تمیز کردن عینک کودکانتان دقتهای لازم را داشته باشید بخاطر اینکه برخی از آلودگی ها و میکروب ها به راحتی می توانند از طریق عینک به چشمها انتقال پیدا کنند و باعث ایجاد عفونتها و بیماری های چشمی شوند.
اگر شیشهی عینک شما دچار خش و آسیبی شده است که در اثر تمیز کردن نیز قابل حل شدن نیست برای تعویض شیشههای عینکتان باید اقدام کنید چرا که این آسیب ها کیفیت دید شما را پایین خواهند آورد.
از این موارد دوری کنید
1. الکل
بسیاری از تمیزکنندهها حاوی مقداری الکل هستند که به منظور پاک کردن لکها و آلودگیهای مقاوم است. اما باید بدانید که الکل میتواند به راحتی به برخی از لنزها آسیب برساند. بنابراین از پاککنندههایی استفاده کنید که در مواد تشکیلدهنده خود الکل نداشته باشند.
همچنین برخی افراد به محض مشاهده لکه بر لنز عینک خود، به الکل روی میآورند و این کار میتواند به شدت به لنز عینک آفتابی شما آسیب برساند.
2. مواد اسیدی
مواد شوینده حاوی مقادیر بالایی مواد شیمیایی ساینده همچون آمونیاک و سفید کننده هستند. همیشه از مصرف این مواد بپرهیزید. همچنین از استفاده از مواد طبیعی با PH اسیدی همچون سرکه و آب لیمو برای پاک کردن لنز عینک اجتناب کنید.
3. خمیر دندان
برخی بر این باورند که خمیر دندان باعث از بین رفتن خط و خش ایجاد شده بر لنز عینک میشود. اما این موضوع کاملا اشتباه است. مواد موجود در خمیر دندانها از یک طرف باعث کدر شدن لنز و از طرفی دیگر باعث آسیب به لایههای مختلف لنزهای عینک میشوند.
3. دستمال کاغذی
عنصر سازنده دستمالهای کاغذی عموما خمیر چوب است. این ماده اندکی زبر بوده و میتواند شیشهی عینک شما را بخراشد.
6. لباس
در بافت لباسها و به خصوص تیشرتها، فیبرهای ریزی به کار رفته، که این فیبرها میتوانند خطوط بسیار ریزی بر روی شیشهی عینک ها ایجاد کنند.
6. گرما
هرگز عینک آفتابی خود را روی داشبورد ماشین نگذارید. همچنین در روزهای گرم نیز هنگام پیاده شدن از خودرو، عینک آفتابی خود را در خودرو قرار ندهید. گرما باعث میشود که لنز عینک شما ورقه ورقهای شود. علاوه بر آن رنگ و پوستهی فریم عینک آسیب خواهد دید.
امروزه استفاده از عینکها به امری بسیار رایج در میان مردم تبدیل شده است. با اینکه راههای جدیدی برای رفع مشکلات بینایی ابداع شده است، اما همچنان خرید عینک و استفاده از عینک برای بیشتر افراد در اولویت قرار دارد.
با اینکه پیشرفتهای زیادی در زمینه ساخت انواع لنزهای طبی ضد خش و فریم عینک صورت گرفته است، اما بهترین راه برای نگهداری صحیح از این وسیله، پاک کردن شیشه عینک با پارچه و مواد شوینده مناسب است.